I går satt 27-åringen i et fire timer langt avhør med politiet. Avhøret er det første etter at Rebecca ble funnet drept bak en trafokiosk på Breistein.

— Situasjonen er ikke forandret noe fra tidligere. Min klient erkjenner ikke noen befatning med verken Rebeccas forsvinning eller hennes død, sier forsvarer Eirik Nåmdal.

Fra før har politiet opplyst at 27-åringen kun har erkjent at han var sammen med Rebecca natt til tredje desember, men at hun var borte da han våknet ut på ettermiddagen.

27-åringen håper nå at politiets videre etterforskning skal vise at han er uskyldig og at han kan sjekkes ut av saken. Enten ved at politiet finner spor på stedet der Rebecca ble funnet som kan lede til en annen gjerningsmann eller andre holdepunkter som viser at han ikke kan ha drept Rebecca.

Etter det BT forstår har politiet ennå ikke konfrontert 27-åringen med spor som binder ham til stedet hvor Rebecca ble funnet, eller et annet mulig drapsåsted.

— Vi vet ennå ikke om vi har rett mann. Etterforskningen er åpen, sier etterforskningsleder Bent Arild Raknes. Han avviser likevel at det foreløpig er aktuelt med noen nye siktelser i saken.

I går uttalte han til VG at han ikke trodde drapet var gjort med overlegg. Overfor BT ønsket han ikke å utdype dette.

— Det får stå på journalistenes regning, sier Raknes.

Kriminalteknikerne har heller ikke fått alle svarene de trenger og venter på svar på analyser på ulike prøver som er tatt.

Etter det BT forstår er det mye som peker på at kvelning er en mulig dødsårsak, men dette er foreløpig ikke helt sikkert.

Den endelige obduksjonsrapporten er ikke klar før i slutten av januar.

Avhørene av 27-åringen fortsetter på nyåret.

Rebecca Rist ble funnet død bak en trafokiosk på Breistein. En 27-åring er siktet for drap.
PRIVAT