Det var natt til 2. juledag at en mann ble sparket og slått mens han lå på dansegulvet på Catten Nightclub på Os. Mens han lå bevisstløs på dansegulvet, skal angrepene ha fortsatt.

Søndag ble en mann i 20-årene pågrepet av politiet og siktet for legemsbeskadigelse.

— Han blir sittende i arresten i hvert fall en natt til, sier politiadvokat Sigurd Granli til BT mandag ettermiddag.

Nekter straffskyld

Politiet etterforsker om angrepet kan ha skjedd fordi offeret er homofil, men siktelsen lyder på ren legemsbeskadigelse. Rolf Knudsen er forsvarer for mannen som er pågrepet.

— Min klient nekter straffskyld og er fortvilet over situasjonen, sier Knudsen.

- Lå nede, ble sparket

Ifølge Os-lensmann Oddbjørn Dyrdal skal offeret ha blitt angrepet av tre jevnaldrende menn. Lensmannen betegner episoden som grov, blind vold.

— Fornærmede er blitt slått, har falt i gulvet og deretter blitt slått og sparket mens han lå nede, sa han til BT lørdag.

Selv om det var fullt hus på nattklubben, er det begrenset med vitneopplysninger.

— Vi ønsker fortsatt kontakt med folk som har sett noe, sier Christine Grindstein, politiførstebetjent ved Os lensmannskontor.

Etterforsker

Offeret mener han kan ha blitt angrepet fordi han er homofil.

— De jeg var med har fortalt at noen slengte kommentarer til meg, noe angående min legning. Jeg husker det ikke selv. Jeg tror jeg kan ha fått hukommelsestap på grunn av volden, sa han til BT søndag.

Politiet arbeider med å finne ut hvem som angrep mannen og hva motivet eventuelt har vært.

— Siktede sitter i arresten, men jeg kan ikke gå inn på detaljer i saken. Vi jobber for å finne ut hva som har skjedd, sier Christine Grindstein.

Vil løslates

Forsvarer Rolf Knudsen møtte den voldssiktede mannen på politihuset i Bergen mandag formiddag.

— Han håper at hans rolle i saken raskt blir avklart. Han er pågrepet av hensyn til bevisforspillelse, men er tydelig på at han nekter straffskyld. Han ønsker å bli løslatt fortest mulig, sier Knudsen.