• Jeg husker ingenting, sa 57-åringen som denne uken møter i Bergen tingrett, tiltalt for å ha knivdrept sin beste kamerat.

Mannen nektet derfor straffskyld. Det var 14. mai i fjor drapet fant sted i Michael Krohns gate. Tore Salomonsen (59) ble stukket flere ganger med kniv i bryst og hals. Han ble erklært død kort tid etter hendelsen.

Tre kamerater satt og så en VM-kamp i ishockey da tiltalte kom inn til dem. Alle fire bodde i samme leilighetskompleks.

Tiltalte ble bedt om å gå, men kom, etter hva de andre har fortalt, inn igjen like etterpå med en kniv. Han skal så ha gjøvet løs på både Salomonsen og de to andre, som ble påført lettere skader.

I politiavhør har tiltalte forklart at han ikke husker noe, og synes det er uforståelig at han skal ha stått bak gjerningen.

Tiltalte hadde en promille på 1,85 to timer etter at tildragelsen hadde funnet sted. Han har er kjent at han har et alkoholproblem over flere år. 57-åringen er tidligere straffedømt for vinningskriminalitet og promillekjøring.

57-åringen forsvares av advokat Jostein Alvheim, mens statsadvokat Benedicte Hordnes fører aktoratet. Det er satt av fem dager til saken. Tiltalte skal forklare seg nærmere i dag. Senere i uken skal vitnene til knivdrapet forklare seg.

Aktor fortalte at etterforskningen viste at tiltalte hadde fått utbetalt uføretrygden sin den dagen drapet fant sted. Sammen med en kamerat skal han ha dratt til byen og tatt ut penger. Deretter tok han ut penger, og dro til Vinmonopolet for å kjøpe brennevin. Noe av dette skal han ha drukket på veien hjem.

i 18-tiden om kvelden satt de tre kameratene og så Norge mot Tsjekkia i ishockey-VM. Det var da kameratene røk uklar, og Salomonsen stukket i hjel.