Ulykken skjedde natt til 1. januar 2012 klokken 02.15 i Lindås kommune. 30 år gamle Frode Furnes fra Meland var på vei til et nyttårsselskap.

Mot ham på veien kom en da 22 år gammel mann kjørende. De to bilene kolliderte. Fire timer etter kollisjonen ble promillenivået på 22-åringen målt til 1,53.

OMKOM: Frode Furnes mistet livet i en trafikkulykke i Lindås natt til 1. januar 2012.
PRIVAT

— Min klient erkjenner ikke straffskyld for uaktsomt drap. Han erindrer ikke noe fra hendelsen, sier Janicke Keller Fløystad, forsvarer for mannen.

- Tung og vond tid

Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere før rettsbehandlingen starter tirsdag.

— Der vil han forklare seg, sier hun.

Ifølge tiltalen er det 24-åringen som må bære ansvaret for ulykken, fordi han var beruset og kjørte for fort, slik at han kom over i motgående kjørebane og kolliderte med Frode Furnes.

BT har vært i kontakt med faren til Frode Furnes. Han ønsker ikke å si noe om saken før Nordhordland tingrett har dømt.

— Det har vært en tung og vond tid etter at vi mistet Frode, men vi har fått god støtte og oppfølging av både slekt, venner og ikke minst av Frode sine venner, sa han og moren til Frode Furnes til BT i fjor.

Ny dødsulykke

Kort tid etter at Furnes omkom, ble Lindås kommune rystet av en tilsvarende dødsulykke. Karsten Stall Osmundsen mistet livet i Hjelmåstunnelen i en kollisjon med en annen bil.

Den andre bilisten overlevde og er tiltalt for uaktsomt bildrap. Han skal ha kjørt påvirket da ulykken fant sted.

Folk i Lindås ble skremt over de to ulykkene og ga uttrykk for sin frykt i et intervju med BT 10. februar i fjor. Dødsulykken skjedde like i nærheten av stedet der Furnes mistet livet. Den siste saken skal for retten senere i år.

KOLLISJON: Her på E39 i Sauvågen i Lindås skjedde kollisjonen.
PER LINDBERG