Rettssaken mot 35-åringen, som startet i dag, handler om to drapsforsøk og et forsøk på å knivstikke en dørvakt natt til 5. august i fjor.

ÅSTEDET: Politiet gjorde årstedsundersøkelser utenfor Finnegans i Veiten natt til 5. august i fjor. ARKIVFOTO: Sean Meling Murray

To kamerater i 30-årene fikk henholdsvis et knivstikk i hjertet og hovedpulsåren revet over. Tidligere i dag har de to kameratene, som ble livstruende skadet, forklart seg. De fortalte om et blodig drama og at de var redde for at de skulle dø.

Tequila-shots

Da det var tiltaltes tur til å forklare seg etter lunsj i dag, avviste han kontant at han har noe som helst med saken å gjøre. 35-åringen ble tidligere i år funnet strafferettslig utilregnelig av psykiatere etter en judisiell observasjon.

Mannen bekreftet at han hadde vært på utetstedet Rick's — like ved Finnegans - den aktuelle kvelden i fjor. Men ut over det nektet han både for å ha hatt kniv og for å ha vært involvert i slåssing eller annen vold.

Jeg har aldri møtt på dem

Tiltalte (35) etter å ha sett på de fornærmede

— Jeg har ingenting med dette her å gjøre i det hele tatt. Jeg traff på tre brasilianske damer inne på Rick's, og drakk blant annet masse tequila-shots med dem, men har ikke vært borti noen slåsskamp eller noe som helst, sa 35-åringen.

Han nektet for å kjenne til de fornærmede i saken. To av dem satt i retten mandag. 35-åringen så bort på dem og ristet på hodet:

— Jeg kjenner ikke dem i det hele tatt. Jeg har aldri møtt på dem.

35-åringen forklarte at han like før stengetid hadde fått beskjed om at han ikke fikk mer servering.

— Det taklet jeg helt greit, jeg ble ikke sur eller noe. Hva som skjedde etter stengetid, husker jeg ikke så mye av. Jeg var på 7-Eleven, men det husker jeg bare fordi politiet viste meg overvåkingsbilder derfra, fortalte han.

- Dårlig inntrykk av politiet

Etter knivstikkingene gikk det ut et etterlysningsbilde i saken, av en mann med sixpence og skjorte. Politiet mener det er 35-åringen på flukt.

— Jeg fikk telefon fra en venn om at jeg var i avisen. Da dro jeg til Oslo. Det var rett og slett fordi jeg har så dårlig inntrykk av politiet, at de alltid er etter meg. jeg tenkte saken ville løse seg selv og at gjerningsmannen ville bli funnet, sa den dobbelt drapsforsøktiltalte mannen.

— Men hvis du ikke husker hva som skjer etter stengetid, hvordan kan du da huske at du ikke har gjort dette, spurte aktor Rudolf Christoffersen.

— Jeg har aldri gått med kniv eller våpen på meg, og er aldri blitt anklaget for å ha noe med slåsskamper eller sånn å gjøre tidligere. Jeg føler jeg er blitt forvekslet med en annen person.

Ikke sikre

Da de to knivskadde kameratene forklarte seg tidligere mandag, kom det frem at ingen av dem med sikkerhet kunne si at de så tiltalte natt til 5. august i fjor, da knivstikkingene skjedde.

Noen kniv knyttet til handlingene er heller ikke funnet.

Etter hva BT forstår, mener politi og påtalemakt likevel å ha bevis som «nagler» den tiltalte 35-åringen til knivstikking. Det skal blant annet vært knyttet til dørvakten som også ble forsøkt knivstukket.