Tidlig om morgenen 4. november i år, ble en 46 år gammel mann knivstukket til døde i en leilighet i Storms gate på Møhlenpris.

Mannens 41 år gamle samboer ble senere samme dag pågrepet og siktet for forsettlig drap. Hun nekter straffskyld, og har forklart at samboeren ble drept av en ukjent mannsperson.

Mandag denne uken skulle kvinnen delta i en rekonstruksjon av hendelsesforløpet morgenen da samboeren døde.

- Det skulle komme to politifolk som skulle spille henne og samboeren, men de kom ikke, sier kvinnens forsvarer, Rune Valaker.

- Burde ikke vært avhørt

Rekonstruksjonen ble nemlig avlyst av politiet, som gjennomførte et ordinært avhør i leiligheten i stedet.

- Det er ikke så veldig mye å rekonstruere når siktede forklarer at det er andre som har gjort det og hun ikke har sett det, sier politiadvokat Trond Eide i Hordaland politidistrikt.

Kvinnen har blitt avhørt flere ganger siden hun ble pågrepet. Politiet mener hun har endret forklaring i forhold til det hun fortalte de første timene etter pågripelsen.

- Det legger jeg ikke særlig vekt på. Hun burde ikke vært avhørt da i det hele tatt, sier forsvareren til kvinnen.

Insisterer på at andre var i leiligheten

Kvinnen er sikker på at det var minst én person inne i leiligheten i tillegg til henne og den avdøde, ifølge forsvareren.

Hun kan imidlertid ikke identifisere noen.

- Vi har ikke noen navngitt person vi leter etter, sier politiadvokat Eide.

- Gjør dere noe for å lete etter andre potensielle gjerningspersoner?

- Ut fra de opplysninger hun har gitt, har vi gjort det vi kan for å identifisere aktuelle personer, sier Eide.

- Kan være drapsvåpenet

Det har de ikke lyktes med. Kvinnen er den eneste som har blitt pågrepet i saken.

Ingen har heller vært avhørt, mistenkt for å ha vært i leiligheten, ifølge Eide.

Eide sier politiet ikke har utelukket fullstendig at det har vært noen andre i leiligheten. Kvinnen har oppgitt ett konkret navn, men politiet har ikke funnet vedkommende.

- Når vi har henne fengslet er det fordi vi mener hun har gjort det, sier Eide.

Politiet mener en kjøkkenkniv funnet i en oppvaskkum i leiligheten, kan være drapsvåpenet.

- Vi har kniven vi tror det kan være, men kan ikke si dette med sikkerhet. Avdøde og siktede bodde sammen. Dermed kan eventuelle blodflekker stamme fra at noen har skåret seg, for eksempel. Så et mikroskopisk blodspor vil ikke bli avgjørende. Men den aktuelle kniven kan passe overens med de skadene avdøde ble påført, sier Eide.

Møter ikke

Fristen for å forlenge varetektsfengslingen av kvinnen utløp torsdag. Både aktor og forsvarer sa seg villige til at forlengelsen av fengslingen kunne bli holdt som kontorforretning, der en tingrettsdommer avgjør fengslingsspørsmålet uten at aktor eller forsvarer er til stede.

Kvinnen motsetter seg fengsling, men Valaker vil vente til neste fengslingsfrist før han ber politiet om en grundig redegjørelse av hva som gjenstår av etterforskningsskritt.

Ifølge politiadvokat Eide vil det ta lenger tid enn det før saken er ferdig etterforsket.

- Det er kriminaltekniske analyser som gjenstår, så det vil drøye i hvert fall en måneds tid før vi er ferdige, sier han.

Kvinnen er ifølge politiet tidligere straffedømt 10 ganger. Hun er blant annet dømt for legemsbeskadigelse med kniv.