— Han tok tak i håret mitt, holdt hånden over munnen min og la meg i bakken. Han rev av meg buksen og trusen, og la seg oppå meg. Jeg vred på hodet, og da jeg fikk munnen fri, spurte jeg om han skulle voldta meg eller drepe meg. Jeg var livredd, fortalte den spinkle småbarnsmoren da hun vitnet i saken mot 42-åringen mandag.

Kvinnen brøt sammen i gråt under sin forklaring, og måtte ha en ti minutters pause før hun orket å fortsette forklaringen. Ifølge hennes forklaring kom hun seg unna da mannen plutselig veltet seg over på ryggen. Kvinnen løp vekk, satte seg inn i en taxi og ble kjørt direkte til politiet. 42-åringen er tiltalt for å ha forsøkt å voldta kvinnen i 30-årene i Vaskerelvsmauet natt til tirsdag 3. april i fjor. Han nekter straffskyld.

— Hun maste om å få låne penger til taxi hjem. Jeg sa at det ikke var aktuelt, fordi jeg bare hadde nok penger til å komme meg hjem selv. Hun grep tak i beltet mitt, og ville ha penger. Jeg tok henne i skuldrene, og skjøv henne unna. Hun løp av gårde mens hun skjelte meg ut. Jeg tror hun har anmeldt meg som hevn fordi hun ikke fikk penger, sa trebarnsfaren i sin forklaring.

Det eneste de to er enige om når det gjelder hva som skjedde denne natten, er at de satt ved samme bord på Børs Café før de fortsatte sammen til Ugla. Rett før klokken 04 gikk de sammen innom 7 Eleven, før de gikk inn i Vaskerelvsmauet. De er enige om at hun ville låne penger av ham til taxi, men etter det er det totalt sprik i forklaringene deres.

Kvinnen visste bare fornavnet på personen som skulle ha forsøkt å voldta henne da hun anmeldte saken, men 42-åringen ble identifisert ut fra bildene fra overvåkingskameraet på 7 Eleven. Kvinnen forklarte i retten at hun hadde hatt store problemer etter det påståtte voldtektsforsøket. Hennes bistandsadvokat vil kreve erstatning på hennes vegne. Saken fortsetter tirsdag.