To menn ble sendt til Haukeland Universitetssykehus med alvorlige skader etter slagsmålet, som skjedde ved en adressei Strømgaten i 17-tiden mandag.

En 26-åring som ble knivstukket er nå utskrevet fra sykehuset.

Tilstanden er onsdag formiddag fortsatt alvorlig for en 24-åring som ble utsatt for vold med slagvåpen, blant annet en spade.

Begge nekter for vold

To menn på 26 og 31 år ble pågrepet av politiet etter slagsmålet. De ble i går avhørt på Bergen sentrum politistasjon.

— Begge stiller seg uforstående til at de har gjort noe galt, sier Jannicke Johannessen, politiførstebetjent ved volds- og sedelighetsavsnittet i Bergen.

Politiet har også snakket med en av de to fornærmede i saken.

— Vi må få snakket med den andre og vil i løpet av dagen vurdere om det blir varetektsfengsling eller løslaltese, sier Johannessen.

Hun sa i går at politiet visste lite om hendelsesforløpet og bakgrunnen til voldsepisoden i Strømgaten mandag kveld. Gårsdagens avhør har hjulpet, sier politiførstebetjenten.

Etterlyser vitner til slagsmålet

— Vi er blitt litt klokere, men saken er fortsatt uoversiktlig. Vi har også snakket med en del vitner. Hvis det fortsatt finnes vitner vi ikke har snakket med, er det ønskelig at de tar kontakt, sier Johannessen.

Mandag kveld tydet vitneutsagn på at fem personer, alle av utenlandsk opprinnelse, skal ha deltatt i voldsutøvelsen. Johannessen utelukker ikke at flere kan bli avhørt.

FULL UTRYKNING: - Vi har satt inn alle ressurser, sier innsatsleder Jan Bredo Andersen.
OLE VALAKER