28-åringen er tiltalt for å ha misbrukt stillingen sin ved Sandviken sykehus til å skaffe seg seksuell omgang med pasienten. I dag startet rettssaken mot mannen i Bergen tingrett, som risikerer inntil fem års fengsel dersom han blir dømt.

Nektet først for alt

— Jeg følte ikke at jeg utnyttet stillingen min, vi var forelsket begge to, sa mannen i retten.

Han er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med kvinnen flere ganger høsten 2001, både når kvinnen hadde permisjon fra sykehuset og etter at hun var skrevet ut. Kvinnen sa i retten at pleieren også benyttet enhver anledning til å kysse og beføle henne inne på sykehusets avdeling.

Da kvinnen fortalte sykehuset om overgrepene, ble pleieren innkalt til møte hos ledelsen ved sykehuset. Han benektet da at de hadde noe forhold, men ble likevel sagt opp. I ettertid har han forandret forklaringen sin, og hevder at de to var forelsket i hverandre. Han nekter for at han har utnyttet kvinnen.

- Opptatt av sex

Kvinnen har en helt annen historie å fortelle. I retten sa hun at pleieren, som var deltidsansatt og ufaglært, begynte å gi henne komplimenter for utseendet, sende tekstmeldinger og så beføle henne. Eter hvert møttes de utenfor den psykiatriske institusjonen når hun hadde permisjon og etter at hun var utskrevet. Flere ganger hadde de samleie.

— Han var veldig opptatt av sex, fortalte kvinnen.