Det er svært store sprik i forklaringene til den 27 år gamle tiltalte og den nå 15 år gamle jenten.

Spilte i buekorps

Da jenten var 12 år gammel, ble de to kjent fordi jenten vanket i miljøet rundt buekorpset der den da 25 år gamle mannen spilte.

Jenten har forklart at hun høsten 1999 ble invitert hjem til 25-åringen for å spise pizza og se film. 25-åringen skal ha tatt henne med til et annet hus han hadde tilgang til. Inne i huset skal han ha befølt 12-åringen, kledd av henne mot hennes vilje og hatt samleie med henne. Etterpå skal mannen ha sagt at hun ikke måtte si det til noen.

— Jeg var redd for at jeg var gravid. Etter hvert fortalte jeg det til en venninne og moren hennes, forklarte jenten i retten mandag.

- Tok graviditetstest

Jenten hevder hun gikk til et legesenter i Bergen der hun fikk tatt en graviditetstest. Hun hevder at det var 25-åringen som ga henne navnet på legen. Hun har pekt ut legesenteret for politiet, men legesenteret har ikke registrert jenten som pasient.

Da jentens foreldre fikk vite hva som skulle ha skjedd, ble saken anmeldt til politiet, og den nå 27 år gamle mannen ble tiltalt for utuktig omgang med en mindreårig. Han har siden han ble anmeldt nektet straffskyld.

Den tidligere ustraffede 27-åringen hevdet i retten at jenten ble forelsket i ham, men at han avviste henne klart og tydelig. Han nekter for at han noen gang har tatt med seg jenten til det aktuelle huset, og sier at det aldri har vært noen form for seksuell omgang mellom dem.

- Ferdskriver gir alibi

I retten mandag la 27-åringens forsvarer, advokat Aage Mjeldheim, frem en ferdskriver fra en lastebil 27-åringen kjørte den dagen overgrepet skal ha skjedd. Mjeldheim mener at ferdskriveren viser at 27-åringen kjørte lastebilen i store deler av det tidsrommet jenten har forklart at hun var i huset sammen med tiltalte.

Ferdskriveren kom som en overraskelse på aktor, førstestatsadvokat Walter Wangberg. Mjeldheim orienterte politiet om ferdskriveren da etterforskningen begynte, men fikk ikke noen respons.

— Etterforskningen i denne saken har mildt sagt vært mangelfull, sier Mjeldheim.

— Det ser ut til at det er ting som klart kunne vært gjort bedre underveis i etterforskningen, samtykker Wangberg.

Fortsetter tirsdag

Rettssaken fortsetter tirsdag. Vitneprovet 15-åringens tidligere bestevenninne avga på slutten av dagen mandag, fører til at 15-åringen må tilbake i vitneboksen tirsdag.