— Han skjønner ikke hva som kan være årsaken til at han er anklaget for dette overgrepet. Han forstår ikke hvordan moren og broren kan påstå at det har skjedd et overgrep, sier 26-åringens forsvarer, Johan Eide.

Rettssaken mot 26-åringen gikk for lukkede dører da den startet i rettssal 3B i Bergen tingrett.

Retten ble lukket av hensyn til moren og den 18 år gamle sønnens forklaring.

Overgrepet skal ha skjedd da 18-åringen var 16. De to brødrene var på besøk hos moren da overgrepet skal ha skjedd.

26-åringen er tiltalt for å ha begått overgrepet mens lillebroren gjorde den fysiske og verbale motstanden han var i stand til.

Smittet av hepatitt C

26-åringen er også tiltalt for trusler og for å ha utsatt lillebroren for fare ved at han selv var smittet av hepatitt C, da han skal ha gjennomført overgrepet.

Forholdet ble først anmeldt noen måneder etter at overgrepet skal ha skjedd. Moren fulgte sønnen sin til voldtektsmottaket på Bergen Legevakt.

Margot Tufta koordinator ved Voldtektsmottaket har vært i kontakt med 18-åringen tre ganger etter at overgrepet skal ha skjedd. Hun uttalte seg om 18-åringens troverdighet da hun vitnet i retten.

— Han har en troverdig historie. Allerede fra første samtale var det tydelig hvordan han slet med angst, uro og frykt, forklarte Tufta.

Redd det skulle skje igjen

Hun fortalte også hvordan 18-åringen flere ganger hadde uttrykt at han var redd for at det samme skulle skje igjen. De to brødrene hadde i utgangspunktet et godt forhold. Lillebroren har blant annet prøvd å hjelpe sin eldre bror med rusproblemene han sliter med. Det gode forholdet er nå totalt ødelagt.

18-åringens bistandsadvokat, Jannicke Keller-Fløystad, vil kreve 150.000 kroner i oppreisning for sin klient.

— Vanlig oppreisningssum i voldtektssaker er 100 000 kroner, men vi krever en høyere sum fordi det er en enda større påkjenning å bli utsatt for overgrep av en i familien. Min klient har i tillegg blitt utsatt for smittefare, sier Keller-Fløystad.