Mannen sier til BT at han av praktiske årsaker inviterte Ciezka hjem til seg for å gjennomføre jobbintervjuet der. Han bekrefter også at han underveis i intervjuet kom med et direkte spørsmål for å avklare hvordan den polske kvinnen stilte seg til prostitusjon.

— Jeg ba henne se for seg at en gjest på et hotell tilbyr henne 5.000 eller 10.000 kroner mot at han får ha sex med henne. Det var en test, noe jeg også understreket ettertrykkelig etterpå. Det gjorde jeg for å vise at sånne spørsmål kan forekomme i en jobbsituasjon, sier mannen som nå er anmeldt for seksuelt krenkende atferd.

- Ingen seksuelle baktanker

Han avviser blankt at han personlig tilbød henne penger for sex etter å ha gjennomført «testen».

— Det er overhodet ikke tilfelle, og må i beste fall bero på en misforståelse. Jeg har ikke hatt noen seksuelle baktanker, og har heller aldri blitt anklaget for noe lignende før.

- Hun sier at du ba henne kle av seg klærne?

— Det stemmer heller ikke. Jeg spurte om hun hadde noen tatoveringer eller piercinger på kroppen, hvorpå hun svarte nei, og sa at hun kunne bevise det. Så tok hun av seg genseren, på eget initiativ.

- Relevante spørsmål

- Syns du at spørsmål om tatoveringer og sexsalg hører hjemme i en intervjusituasjon?

— Jeg ser på det som helt normale og relevante spørsmål. Det er ikke alle arbeidsgivere i denne bransjen som tolererer store tatoveringer, og hvert fall ikke sexsalg.

Han sier videre at han i etterkant av anmeldelsen har vært i kontakt med politiet for å forhøre seg om utsagnene kan være straffbare.

— Der fikk jeg til svar at det kom helt an på hvordan slike spørsmål blir oppfattet av den andre parten, sier han.