• Jarle er ingen engel, men han er langt fra slik ryktene skal ha det til, sa moren til drapstiltalte Jarle Olsen da hun vitnet i lagmannsretten.

Hele familien til Jarle Olsen jobber innenfor fengselsvesenet, Forsvaret og politiet. Moren, faren og stefaren er alle fengselsbetjenter i Bergen fengsel. Broren er minedykker i Forsvaret, svigerinnen er i politiet.

— Svært tøft

— Det har vært svært tøft. Både jeg og min samboer er sykmeldt så lenge saken pågår, fordi vi ikke ønsker situasjoner i fengselet som kan være problematiske for Jarle, forklarte moren i retten.

Moren vitnet ikke da Åsane-saken var oppe for byretten.

— Jeg trodde ikke det var nødvendig. Jeg hadde aldri trodd at han skulle bli dømt. Jeg kjenner Jarle så godt, og det er utenkelig at han skal ha hatt noe med drapet å gjøre. Han var veldig mye sammen med oss i perioden rundt drapet, og både politiet og vi vet at Jarle holder seg unna familien hvis det er noe på gang. Det har han alltid gjort, for å være sikker på at vi ikke får problemer, forklarte moren.

Moren beskrev Jarle som svært omsorgsfull, flink til å komme i kontakt med folk og som en person som ikke tåler urettferdighet.

— Hans omsorg for alle rundt seg var grunnen til at jeg fikk han inn på Vestlandsheimen, der han jobbet med døve. Han lærte seg døvespråk på eget initiativ, sa moren.

Drapstiltalte Jarle Olsen jobbet som hjelpepleier både med døve med adferdsvansker, og senere med blodkreftrammede og psykiatriske pasienter på Haukeland sykehus. Da han mistet jobben på sykehuset fordi han ble varetektsfengslet i en annen sak, gikk han over til å livnære seg som dørvakt og torpedo.

— Jarle er ingen engel, det er vi klar over. Men han er langt fra sånn som han blir fremstilt. Det er mange rykter rundt Jarle som gjør ham veldig stor og farlig, men disse ryktene har ikke rot i virkeligheten, sa moren.