Tiltalte nr 3, en narkoman 26-åring, har tidligere forklart at han var til stede da oljearbeider Øyvind Bjarte Madsen ble skutt og drept i Åsane 19. april 2000. Ifølge tiltalte nr 3 hadde Olsen bedt ham og voldsmannen Tor Helge Flaten om å skyte Madsen i beina.

Knytter Olsen til drapet

Selv om forklaringen til tiltalte nr 3 knytter Olsen direkte til drapet, vil ikke Olsen si noe om hvilken rolle tiltalte nr 3 spilte. Under tredje dag av ankesaken i Gulating lagmannsrett hevdet Olsen at det i så fall bare ville bli spekulasjoner.

I byretten hevdet han derimot at tiltalte nr 3 skyldte drapsofferet penger etter en narkohandel. I retten fredag vedgikk Olsen at dette ikke stemte. Aktor har dessuten i sin eksaminasjon fredag påvist en rekke andre motstridende opplysninger i Olsens ulike forklaringer.

Motstriden dreier seg mye om personer Olsen skal ha ringt med sine mange mobiltelefoner, om når personene ble ringt opp og hvem som ringte.

Narkogjeld

Olsen, som politiet mener var hjernen bak drapet, har siden i høst hevdet at han bare hadde bedt sin medtiltalte Flaten om å gi Madsen noen "flatnever", som en tjeneste til en MC-mann i Oslo. Madsen skyldte denne MC-mannen om lag 350.000 kroner etter en narkohandel, ifølge Olsen.

Inntil i høst benektet Olsen ethvert kjennskap til drapet. I byretten ble han likevel dømt til 21 års fengsel for overlagt drap.

Jarle Olsen.