En høy, rødhåret mann med kulemage skal ha stått bak to voldtekter i Bergen. Blant de 100 mennene som politiet har bedt om å avgi DNA-prøve i saken, er den slanke, skallede og 178 centimeter høye bussjåføren Inge Hjortland.

Den eneste grunnen til at han er innkalt, er at mobilen hans skal ha vært i bruk i Bergen sentrum da den siste voldtekten skjedde, om morgenen søndag 10. oktober.

— Var langt unna

Hvor dette mobilsporet kom fra, forstår Hjortland ingenting av.

  • Da jeg fikk brevet fra politiet, tenkte jeg at jeg kanskje hadde vært på jobb den morgenen, men jeg har sjekket vaktlistene. Det viser seg at jeg lå og sov hjemme hos kjæresten i Åsane, sier Hjortland.

Han har rekonstruert alle bevegelsene sine rundt tidspunktet for forbrytelsen.

  • Kjæresten min og jeg hadde barnevakt på lørdagskvelden. Vi spiste på TGI Friday's i byen og var innom en vinstue før vi tok siste bussen hjem til Åsane rundt midnatt, sier 40-åringen.

Både barnevakten, kjæresten og kollegaen bak rattet i bussen kan bekrefte opplysningene, ifølge Hjortland.

Skeptisk

Bergenseren er skeptisk til å la seg DNA-teste av politiet, ettersom han frykter at prøven kan komme på avveie.

— Hvis de klarer å finne mobilen min i Bergen sentrum når jeg er i Åsane, klarer de vel å finne DNA-et mitt på åstedet også, sier Inge Hjortland.

Han vil gjerne bidra til å sjekke seg selv ut av saken, men mener at DNA-prøve er unødvendig.

Politiet har nå fått testet nærmere halvparten av de innkalte mennene, ifølge politiinspektør Sidsel Isachsen ved Hordaland politidistrikt.

  • Noen få har nektet, men i det store og hele ser det ut som folk har forståelse for at dette gjøres i forbindelse med to alvorlige overfallsvoldtekter, sier hun.