Denne uken vedtok styret å stenge musikkhuset i Åsane for 18-åringer og satte en nedre aldersgrense på 25 år for dem som ønsker å leie huset. Det skriver Åsane Tidende.

— Vi vil ikke risikere at liv går tapt en dag, sier medlem i husstyret og ansvarlig for utleie, Arvid Haukås til BT.

Bakgrunnen for avgjørelsen er en rekke episoder i og utenfor klubbhuset i forbindelse med feiring av 18- og 20-årsdager.

— De som leier har stort sett kontroll. Men når fremmede bråkmakere dukker opp, kan det fort komme ut av kontroll, sier Haukås.

Noen ganger klarer bråkmakere som ikke er invitert, å ta seg inn i lokalene, noe som har endt med knuste dører, speil og vasker.

For tre uker siden ble moren til en 18-åring slått og sparket av uønskete ungdommer utenfor huset. Hun måtte fraktes til Haukeland universitetssykehus med ambulanse.

— Vi har diskutert en heving av aldersgrensen i lengre tid, men nå var det nok. Vi regner med at 25-åringer klarer å holde uønskete gjester ute, sier Haukås.

— Er dette spesielt for Åsane?

— Nei, jeg har hørt om at det har skjedd liknende hendelser andre steder. Men andre klubbhus i Åsane har lenge operert med en høyere aldersgrense på utleie enn oss, sier utleiesjefen.

Musikklaget regner med å tape rundt 25.000 til 30.000 kroner i året på de nye reglene.