— Det var veldig ekkelt, sier Bruland til bt.no.

Den røde biten er til forveksling lik en av de mange paprikabitene som det vrimler av i Grandiosa-pizzaen, men akk nei. Hard som stein og ikke særlig smakfull.

— Dette ødela appetitten til de grader, og jeg orker ikke tanken på Grandiosa en gang til. Grandiosa er vel det det eneste jeg spiser, så nå har jeg et problem kan man si, skriver den uheldige pizza-spiseren i sin klage til Stabburet.

Hvis det er noe jeg ikke vil ha nå, så er det ny pizza Kim Bruland

Sikker mat

Kim Bruland er ikke særlig imponert over Stabburets rutiner for hygiene og matsikkerhet.

— Jeg stiller derfor spørsmålet til deres produksjons rutiner. Dette som nå har hendt meg kan i verste fall være farlig, påpeker han i klagen sin.

Stabburet, som leverer pizza over det ganske land, er takknemlig for henvendelsen fra Bruland. De er nemlig svært så opptatt av å unngå slike fremmedlegemer i maten.

— Alle pizzaer som sendes fra oss har vært innom gjennomlysningsutstyr for å kunne oppdage eventuelle fremmedlegemer i produktene. I tillegg til gjennomlysningsutstyr, benytter vi også metalldetektor. Dette utstyret blir sjekket jevnlig hver halvtime, og oppdager vi noen feil her går alle pizzaene gjennom samme runde på nytt, svarer selskapet.

Strenge rutiner

Informasjonssjef Inger Marie F. Ingdahl er helt klar på at sånt ikke skal skje.

— Det er kjempeviktig for oss å få inn fremmedlegemet slik at vi kan finne ut hva dette er og hvor det kommer fra, sier hun.

Stabburet produserer 24 millioner Grandiosa-pizzaer i året på sitt fabrikkanlegg på Stranda.

— Vi jobber kontinuerlig med kvalitetsrutinene våre, men en sjelden gang er det dessverre noen som finner fremmedlegemer i pizzaen, sier Ingdahl.

De har bedt om å få tilsendt plast-biten og skal undersøke hva som kan ha skjedd. Bruland har fått flere henvendelser fra dem. De beklager hver gang og har tilbudt ham kompensasjon.

— Hvis det er noe jeg ikke vil ha nå, så er det ny pizza, sier han.

Han har ikke bestemt seg for om han skal sende plastbiten til Stabburet eller om han heller skal levere den til Mattilsynet.