– FrP kommer ikke til å stemme for noe forslag som innebærer bompenger, sa bydelsstyrets leder Guttorm Alvsaker (Frp) til et forslag fra AP.

Høyre, Venstre og SV sa også klart nei, og da sto AP tilbake kun med støtte fra KrFs Jorunn Blindheim.

Les også: Sagt i bydelsstyret

Nyborgtunnelen

Aps forslag omtalte det presserende behovet for å få bygget Nyborgtunnelen, og tok altså til orde for å finansiere byggingen ved hjelp av bompenger.

– Jeg håper at forslaget blir enstemmig vedtatt, sa Arthur Rasmussen (AP).

– Det er tragisk for dem som må sitte i kø der hver dag. Vi må begynne å pushe på den køen – og hvem er bedre til å gjøre det enn oss som bor i Åsane.

Han fikk støtte fra Jorunn Blindheim (KrF), men det var ikke nok til å sikre flertall.

– Utopi

– FrP kommer ikke til å stemme for noe forslag som innebærer bompenger, sa Alvsaker.

– Bilistene blir allerede flådd. Det vil være en utopi å tro at vi får fem flate øre fra Nasjonal transportplan hvis vi går inn for dette.

Alvsakers syn overrasket ikke Rasmussen.

– Saken har vært diskutert i 20 år, uten at vi har fått den inn på statlige planer. Da må kommunen selv ta affære, svarte han, og kastet snusboksen sin over til Vidar Øverås (H).

Nei til bompenger

Det hjalp lite å spandere snus på Høyre.

– Hvis vi viser at vi er villig til å betale selv, kommer det ikke mer penger fra Nasjonal transportplan, sa Therese Chr. Hjortland – og støttet Alvsakers syn.

Også SVs Grethe Teigland var skeptisk til løsningen.

– I dette landet brukes det sinnssykt mye til veier, men veldig lite til kollektivtrafikk, sa hun.

– Et så stort veiprosjekt får ikke min støtte før det kommer på plass alternativer som retter opp noe av dette misforholdet.

Essensielt for Åsane

Berit Jacobsen (V) sa seg enig.

– Jeg tror ikke Bergen kommune skal gi seg i kast med å bygge riksveier.

Til slutt klarte alle å enes om en setning: «Det er essensielt for Åsane og tilstøtende veier å få på plass Nyborgstunnelen».

Klikk her for mer informasjon.

NEI TIL BOMPENGER: - FrP kommer ikke til å stemme for noe forslag som innebærer bompenger, sa bydelsstyreleder Guttorm Alvsaker (Frp). Til venstre: Rådgiver Ragnhild H. Krüger.
Magne Fonn Hafskor
SNUSER FOR FELLESSKAPET: Arthur Rasmussen (AP) og Vidar Øverås (H) fant hverandre over en boks med snus - men ikke i saken om bompengefinansiering av Nyborgtunnelen.
Magne Fonn Hafskor
NYBORGTUNNELEN: - Jeg tror ikke Bergen kommune skal gi seg i kast med å bygge riksveier, sa Berit Jacobsen (V).
Magne Fonn Hafskor
BUDSJETTBEHANDLING: Representantene satte seg sammen i grupper for å finne frem til gode fellesforslag. Fra venstre (bak): Rådgiver Ragnhild H. Krüger, bydelsstyreleder Guttorm Alvsaker (FrP), Grethe Teigland (SV), (foran) Arthur Rasmussen (AP), Stig Morten Frøiland (AP) og Lillian Vangberg (AP).
Magne Fonn Hafskor