— Politiet handler mye hos oss, og jeg synes jeg har merket en nedgang i antallet tyverier. Vi har også færre problemer med de narkomane, sier ekspeditør Solfrid Drange ved 7-Eleven i sentrum.

Hun forteller om praksisen ved kiosken der sultne politifolk på jobb får mer enn halv pris på diverse kioskvarer som boller, brus, muffins og kaffe.

— Vi synes politiet fortjener å få varene litt billigere, sier butikkmedarbeideren.

Kjente ikke til avtalen

Avtalen politifolkene har fått med kiosken, er en høyst lokal avtale som ingen ledere i politiet kjente til før en reporter fra BTV tok kontakt med politimesteren tidligere denne uken.

— Vi har konstatert at det eksisterer en ordning med et kiosk i sentrum, der politifolk i uniform får rabatter. Dette er ikke forankret i politidistriktets formelle avtaler, og frem til i går var avtalen helt ukjent, sier politimester Ragnar Auglend.

Han legger ikke skjul på at han ikke liker avtalen, på bakgrunn av ryktet dette kan skape om politiet.

— Denne typen tilbud skal vi avstå fra, sier Auglend.

I fremtiden blir det andre boller på mannskapet. Neste uke skal Auglend ha et møte med alle sine underledere, der han vil be dem sjekke om det finnes andre tilsvarende bolleavtaler - som i så fall skal avsluttes straks.

Er det OK at politiet får rabatt? Si din mening i kommentarfeltet under!

I KIOSKEN: Denne politimannen handlet på 7-Eleven onsdag kveld. Om det var rabatt inne i bildet, vites ikke. FOTO: GORDON ANDERSEN (MMS)