Disse fire vannene er nå erklært trygge:

  • Garpetjern (Jomfudammen) i Bergehus bydel
  • Skomakerdiket i Bergehus bydel,
  • Lynghaugtjern i Fyllingsdalen bydel
  • Bjørnevatn i Fana bydel.

Les skilt! — Vi var på Lynghaugtjern tidligere i dag, og der var det stor aktivitet, forteller Magne Habbestad og John helge Almberg, fagarbeidere fra Bygg, vedlikehold og park i Bergen kommune.

Habbestad og Almberg har vært på farten i hele dag og sjekket islagte vann. De maner folk til å lese skilt oppsatt av kommunen og holde seg unna sperret område på isen.

— Det er viktig at man tenker på sikkerheten. Skal man begi seg ut på is, så ha med deg nødvendig sikkerhetsutstyr, forteller Habbestad.

På glattisen

Oda vik Rye (9), Edvard Vik Rye (6), pappa Birger Rye (40) og kompis Tobias Andersen (8) har nettopp gjort seg ferdig med isfiske når bt.no treffer dem.

Pappa er svært nøye med sikkerheten: tau og ispigger er med i sekken, og skilt studeres nøye.

— Det ble ingen fisk på oss i dag, men det har likevel vært veldig fint her, forteller 40-åringen.- Hvis vi skal gå på skøyter, så er vi nødt til å ha kakao, sier Oda.

Uvanlig mange meldinger

— Vi får uvanlig mange meldinger fra folk om aktivitet på islagte vann, forteller operasjonsleder Ronny Lentføhr i Hordaland politidistrikt.Politiet advarer folk mot å gamble på is de ikke er sikker på.