— Hva kan du forvente når værgudene ikke er med oss?

Daglig leder Per Inge Brekke i Voss Fjellheisar har vært heldig med været så langt i vinter. Påsken blir derimot en stor skuffelse.

— Det blir ikke noen drømmepåske, verken for publikum eller oss, konstaterer han.

Bygevær påsken ut

Vervarslinga på Vestlandet har heller ingen gode nyheter på lur for resten av påsken, verken for Hordaland eller Sogn og Fjordane.

— Det er sannelig ikke mange lyspunkter i sikte. Det blir bygevær påsken ut, men i korte perioder kan solen titte frem, sier meteorolog Karsten Eitrheim.

I begge fylkene ligger det an til en sørvestlig og kjølig værtype, hvor bygene kommer som snø over 600-700 meter. På kysten kan vi vente sørvestlig bris, mens vinden kommer opp i liten eller kanskje også stiv kuling i fjellet.

Det eneste gode er at den dårligste dagen ligger bak oss.

— Trolig blir ingen dager så våte som skjærtorsdag, sier Karsten Eitrheim.

Sen påske ikke bra

Per Inge Brekke på Voss sier han har full forståelse for at folk holder seg innendørs i år.

— På en time i dag hadde vi fire årstider. Det gikk fra knallblå himmel og solskinn til skodde og tett snødrev på bare kort tid. Fortvilende, været er ikke på vår side.

I går løste mellom 1000 og 1500 mennesker billett til skibakkene på Voss. Brekke har ikke tall på hvor stor nedgangen vil bli.

— Men årets påske er ikke helt sammenliknbar heller. I fjor var påsken over 28. mars, i år er den lovlig sen. I tillegg hadde vi knallvær i fjor, påpeker han.

- Lave forventninger

Skiftende vær har også ført til nedgang i Eikedalen i Samnanger. Daglig leder Fredrik Tønjum i Eikedalen Skisenter sier palmehelgen og mandag var bra, men fra tirsdag ble det stille i bakkene.

— Skjærtorsdag kunne jeg gått ut og talt dem som var i bakken her. Men i dag nærmer vi oss 1000 besøkende, fortalte Tønjum midt på dagen i går.

Fredrik Tønjum sier de heller ikke hadde de store forventningene til årets påske. Til det kommer høytiden for sent.

— I fjor var påsken veldig god, men april er aldri bra for oss. Vi er glad til at vi har såpass trafikk som vi har, sier han.

Snømangel i Jølster

Heller ikke på Jølster Skisenter i Sogn og Fjordane har påsken vært noen opptur. Styreleder Atle Hamar sier anleggsaktivitet og sviktende vær har gjort hele sesongen vanskelig for skianlegget.

Snømangel gjorde at bakken ble vurdert stengt i går.

— Vi har en reduksjon i forhold til påsken i fjor, men det tar vi ikke så tungt. Neste år vil vi ha en helt nytt tilbud, sier Atle Hamar.

RUNE NIELSEN