Tallet på ungdommer var høyere enn noen gang, men privatpersoner og bedrifter som trengte hjelp, var nærmest fraværende sammenlignet med 2006 og 2007.

Kraftig redusert

— I fjor hadde vi rundt ti jobber om dagen. I år er dette redusert til en eller to på det verste, sier ungdomslederen.

Føllesdal er ikke i tvil om hvorfor det gikk som det gikk.

– Vi begynte markedsføringen mot bedrifter for sent. Dermed hadde vi lite jobber da vi startet i slutten av juni. Tidligere år har vi vært ute i god tid, påpeker åsabuen som lover endringer allerede neste år.

Skal evalueres

Føllesdal, som har ledet tilbudet gjennom flere år, synes heller ikke Bergen kommunes nye ordning om samkjøring av Ung Jobb i alle bydelene, har gitt de positive resultatene man gjerne hadde ønsket. Dette endte nemlig opp med at Åsane ungdomsråd bare kunne arrangere Ung jobb i fire uker mot åtte tidligere. Dermed ble kontoret stengt allerede 18. juli.

– Før har det gjerne vært slik at de fleste jobbene har kommet i midten av juli og gjerne ut i august. Men i år har vi dessverre ikke holdt åpent denne perioden. Det er trist og går ut over ungdommene, som har lyst til å jobbe i stedet for å sitte hjemme, forklarer Føllesdal.

Kultursjef i Arna og Åsane, John Kristian Øvrebø forteller at samkjøringen med andre bydeler ble gjort i beste mening, og ikke hadde økonomiske hensikter. Om kort tid evaluerer han forsøksordningen sammen med ungdomsrådet.

Besøk Åsane Tidende på nett.

Hva tror du er grunnen til Ung Jobbs nedtur? Si din mening.

SKUFFET: - Det må endringer til neste år for at Ung jobb skal fungere. Det er et kjempetilbud til ungdommer og en unik mulighet for privatpersoner og bedrifter som trenger billig hjelp om sommeren, men det må organiseres bedre enn det er blitt gjort i år, sier en skuffet Odd Krister Føllesdal, leder av Åsane ungdomsråd.
Thomas Gangstøe