Oppdatering tirsdag morgen: Da 99,9 prosent av stemmene er talt opp, bekreftes det at Frp faktisk får halvert sin bystyregruppe, fra 14 til 7 representanter.

Prognosen viste det samme da bt.no snakket med Frps ordfører mandag kveld.

— Det er et resultat som krever en grundig analyse, kommenterer ordfører Gunnar Bakke.

Gleder seg med Høyre

- Kan dere fortsette i byrådet med et slikt resultat?

— De diskusjonene starter når det endelige resultatet er klart. Da ser vi styrkeforholdet, og da starter diskusjonene om hvem som kan samarbeide, sier ordføreren.

Venstre har sagt at de ikke vil sitte i samme byråd som Frp. Gunnar Bakke gjør det klart at Frp ikke vil støtte et borgerlig byråd de selv ikke er en del av.

- Hva synes du om Høyres fremgang?

— Jeg må glede meg på Høyres vegne, men det er synd at det går på bekostning av oss. Som blokk øker vi ikke, og det skaper usikkerhet. Vi må se an om det er rom for fortsatt borgerlig styre, sier Bakke.

- Koster å sitte i posisjon

Han understreker at Frp krever å bli tatt på alvor på vegne av sine velgere.

— Vi har vist at vi har vært styringsdyktige i fire år.

- Har dere tapt på å sitte i byråd med Høyre?

— Det koster å sitte i posisjon. Men vi ser det samme her, som på landsbasis. Høyre har vokst, på bekostning av Frp og Ap har vokst på bekostning av SV. Det største partiet får styringseffektene, det er vanskelig å få uttelling for de andre partiene.

Han regner med at samtalene om et videre byrådssamarbeid starter allerede i morgen. — Hvor lyst har du til å fortsette som ordfører?

— Det avhenger ikke av min lyst, men av forhandlingene og de resultatene de gir.

Vil du ha Frp i byråd? Si din mening her!