Fredag er det klart for åpning, selv om plassen fremdeles ser lett kaotisk ut.

— Det ser verre ut enn det er. Det er stort sett bare ryddearbeidet som gjenstår, lover Kjetil Løvaas fra byggefirmaet med samme navn. Brakker, gjerder og utstyr skal bort. Resten av fliser, brostein og plater med Holberg-sitater på plass og i det hele tatt. Men vi kan altså slappe av.

Magne Furuholmens høye krukke er alt satt på plass av kunstneren selv, og står innpakket som en gedigen julegave i svart tøy.

Prosjektansvarlig fra Grønn avdeling, Mogens Lock Hansen, er i lillejulaften-stemning.

— Jeg er veldig spent. Det skal komme lys ut fra krukken, og faktisk også litt musikk, sier Lock Hansen. Musikken stammer fra en trompetist som øver.

— Det minner nesten litt om båtlyder fra Vågen, og skal spilles veldig lavt. Den kan også skrus av, forsikrer han. Kjenner vi bergenserne rett, blir det vel delte meninger om krukkelyden.

Så var det altså selveste Magne Furuholmen. Planen er fremdeles at kunstneren skal komme på åpningen.

— Det satser vi på, sier parksjef Sissel Lerum med et smil.

Den som stiller på Øvre Vågsallmenningen fredag ettermiddag, får se. Vi satser på en aha-opplevelse.

FINPUSSEN: Pål Lindseth og kollegene har stått på siden oktober i fjor og står på i innspurten på Vågsallmenningen. De satser på at alt skal være klart til åpningen fredag ettermiddag. I bakgrunnen står Magne Furuholmens høye krukke klar til avduking.<p/>FOTO: ARNE NILSEN