Sterke bilder utspilte seg på tv-skjermen onsdag. Bilder av hunder som ble flådd levende og katter som ble kvalt. Alt for å lage pelskåper og skjerf til vesten. Bildene kom overraskende på de fleste, men for noen var dette gammelt nytt.

— Jeg hadde ikke mulighet til å se programmet, men jeg ville nok ikke sett det uansett, sier Inger Johanne Graff fra Dyrebeskyttelsen i Bergen.

— Dette har vi visst om internt i dyrebeskyttelsen en stund nå.

Inger Johanne Graff har alltid elsket dyr, og fortellinger om katter og hunder som blir flådd levende berører henne dypt.

Penger og forfengelighet

— Dette er mishandling av hjelpeløse små vesen. Og det fordi mennesker driver med ondskap, på grunn av penger og forfengelighet.

Inger Johanne Graff har svart på telefoner i flere timer fra personer som så tv-programmet. Hun har mistet tellingen på hvor mange som har ringt.

— Folk lurer på hva vi kan gjøre. En sa hun var redd for å få hjerteinfarkt etter å ha sett programmet. Folk måtte bare få følelsene sine ut.

Kontoret til Dyrebeskyttelsen i Bergen ligger i Lille Øvregate. Der henger alskens plakater og dyrebilder. På en T-skjorte med bilde av en liten rev står det «Har moren din pelskåpe? Moren min mistet sin...» Liknende slagord finnes over alt på veggene.

— Dyr er mer verdt enn mennesket. De er hjelpeløse, mens mennesket har all makten, mener Inger Johanne Graff.

Rullegardin

Hun håper at programmet har skapt en bevissthet om dyrevern i samfunnet.

— Folk har lett for å trekke ned rullegardinen. Man er nødt til å få opp øynene.

Graff er sikker på at programmet har påvirket folks holdninger til pels, og er overbevist om at pelskjøp vil gå ned etter dette. Alle kan hjelpe til, sier hun.

— Vi kan boikotte å kjøpe alle former for pels. Hvis salget går ned, må forhandlerne innse at dette ikke går. Vi må skape blest om dette. Om tre uker går rullegardinen ned igjen.

DYREVERNER: Inger Johanne Graff og katten Gustav er motstandere av dyremishandling.<br/> FOTO: ØRJAN DEISZ