— Telefonen har ringt i ett sett. Man skulle tro det var de siste valpene i verden, spøker Irene Beyer fra FANT - organisasjonen for omplassering av hunder. I går gledet hun seg over telefonstormen av bergensere som ville gi valpene et nytt hjem.

Det er så mange om beinet at nå venter tøffe intervjurunder - jobbintervju, nærmest - før valpenes nye eiere kan logre over et nytt medlem i familien. Kandidater må vente seg et hjemmebesøk i neste uke før de får endelig svar på om valpene er deres. Mer enn 50 søkere har sagt seg interessert i valpene som sammen med valpemor og valpefar ble stående alene etter at eieren døde.

Sommer er valpetid

— Det er en jobb å få en valp. Det er viktig at folk har tenkt godt igjennom alt arbeidet det medfører, sier Beyer. Hun har allerede pekt seg ut mange gode familier for et hundeliv, etter at flere i går stakk innom hundenes midlertidige hjem i Osveien på Nesttun.

— Samtidig er det god timing å få en valp i sommer, da har man tid til å bli kjent med hverandre, sier hun.

Frykter avlivning

Valpene nøt i går oppmerksomheten fra de besøkende og hadde sniffet på så mange hyggelige bukseben at Beyer til slutt måtte si nei til flere av dem som ville hilse på de seks uker gamle småtassene. De har fortsatt ikke noe navn og går under kallenavnene «klumpen», «klumpen» og «klumpen». Mor og far lyder for tiden «kosejente» og «kosegutt».

Beyer skulle gjerne sett at flere var interessert i de voksne hundene. Hittil har bare én person meldt sin interesse for dem.

— Det er fryktelig hvis de må avlives. Også de som er så greie og sosiale da... sier hun.

FANT - organisasjonen for omplassering av hunder har også flere hunder som søker nye hjem.

<b>JAKTER PÅ GODE HJEM:</b> Valpene er sikret et godt hjem i fremtiden. Situasjonen er noe verre for mor. Hittil har bare én person vist interesse for de voksne hundene. Foto: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN