Det var Høyres Lisbeth Axelsen som i gårsdagens formannskapsmøte foreslo at en eventuell konkurranseutsetting må vente til en evaluering av den nye vaktmesteordningen er ferdig evaluert.

Vaktmestrene ble i fjor overført til kommunens eiendomsselskap og fakturerer nå time for time til skoler og andre oppdragsgivere. I mai foreslo rådmannen å gjøre det samme med renholderne, men formannskapet vedtok da å vente til det var gjort erfaringer med vaktmesterne.

Også den gang havnet Søviknes i mindretall.

Axelsen fikk i går med seg opposisjonen pluss en Frp-representant og stemte ned rådmannens opplegg for konkurranseutsetting.

— Dette handler om å være en god og forutsigbar arbeidsgiver. Vi sa i mai at vi skulle vente på evaluering av vaktmesterordningen. Da bør vi også gjøre det, sier Axelsen til Bergens Tidende.

Renholderne var den gang sterkt imot å bli ansatt i eiendomsselskapet i stedet for kommunen. Ordfører Terje Søviknes minnet da om at alternativet kunne bli konkurranseutsetting. Hva som til slutt blir resultatet, er fortsatt uklart. Men bøtteballetten må belage seg på nye runder med politikerne.

Forslaget om å legge renhold ut på anbud inngår i en storstilt plan for konkurranseutsetting i Os som kommunestyret vedtok sist høst.

I tillegg til renhold vil flertallet ha konkurranse om fakturering og pengeinnkreving, deler av hjemmehjelpen, kjøkken og vaskeri på Luranetunet og feiing.