Mannen satt fast ved Nåli, mellom Bolstadøyri og Evangervatnet. Politiet fikk melding om uhellet klokken 16.19. Et Sea King redningshelikopter kom til stedet ved 18.30-tiden med Rogaland Alpine Fjellredningsgruppe om bord.

Kameraten varslet

Mannen er i 20-årene og fra Bergen. Fjellveggen har et loddrett fall på 140 meter. Den er et yndet mål for basehoppere og fjellklatrere.

Det er minst to basehoppere som har hoppet sammen. Den ene kom seg trygt ned og fikk varslet om kameraten som hang fast i fjellsiden, 70 meter over bakken.

Ved 21.25-tiden var mannen hentet ned av redningsmannskapene — solbrent, men ellers i god behold.

Redningsmannskapene hadde mobiltelefonisk kontakt med mannen. Han var ikke alvorlig skadet, og satt på en fjellhylle midt i solsteiken. Det første han ba om var solkrem og snus, sier Bjørn Magne Bryn, en erfaren basehopper som er på stedet.

To basehoppere klatret ned til mannen ovenfra og sikret ham med tau. En av dem er kameraten som hoppet sammen med bergenseren.

Tidkrevende aksjon

Helikopteret fløy fire mann til toppen. To av dem vil rappellerte ned mot mannen, mens to ble stående på toppen og sikre.

– De andre basehopperne prøver nå å sikre mannen med tau slik at han ikke skal falle nedover. I tillegg forsøker en lege å klatre opp mot vedkommende. Mannen kommer verken opp eller ned, opplyste redningsleder Ben Wikøren ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til bt.no tidligere i kveld.

Bryn sier ulykken trolig skyldes at skjermen åpnet seg ugunstig, slik at mannen ble vendt inn mot fjellsiden.

HER SITTER HAN: 70 meter over bakken, på en liten fjellhylle.
RUNE SÆVIG