Det er vel ingen andre steder enn i Bergen man ville klaget over at det blir noen godværsdager. Og klager gjør vi heller ikke, vi bare konstaterer at våre 3053 millimeter regn er usle 16 millimeter for lite til å tangere rekorden fra 1967.

– Det blir nok ikke rekord, sier statsmeteorolog Magnus Anglevik hos Vêrvarslinga på Vestlandet.

Både torsdag og fredag blir nemlig kalde, fine dager. Lørdag kan det komme litt nedbør, men da er det for sent.

– Nedbørsdøgnet går fra klokken 6 til klokken 6, det betyr at nedbør som kommer etter klokken 6 lørdag morgen blir med på statistikken for 2006, forklarer Anglevik.

– Men 16 millimeter, det er vel ikke mer enn det kommer i en god vestlandsbyge?

– Det stemmer. Men vi har et solid høytrykk øst for oss, så det spørs om det kommer noe nedbør i hele tatt, sier Anglevik.

Dersom det kommer noe annet enn regn, beroliger Anglevik med at både sludd, snø og hagl vil telle med på statistikken.

Siden værrekorden ryker, kan vi trøste oss med at på tampen av året greide vi i å kare til oss, om ikke en rekord så i hvert fall en bestenotering. 6,6 kuldegrader ble det målt i Bergen onsdag morgen. Ikke så mye å stille opp med mot verken Kvamskogens –10, Voss' –12,6 eller Modalens –9,2, og i hvert fall ikke mot Tynsets 33,6, men det er årets kaldeste dag i Bergen. Nyttårsaften i 1978 var det 13,7 kalde grader, og dette er fremdeles desemberrekorden. Det kaldeste som er målt i Bergen, er 16,3 kuldegrader. De ble målt 11. januar 1987.

Foreløpig er det ikke så kaldt at det er fare for verken det ene eller det andre, men Svein Wallem, daglig leder for Bergen kommunes vaktsentral, forteller at kommunen onsdag morgen hadde fått melding om noen få tilfeller av frosne vannrør. Dette gjaldt rør som var lagt provisorisk i forbindelse med ombygging.

– Det er ikke de store problemene ennå, de oppstår helst ved langvarig kulde. Men dersom man har vanntank i en kald kjeller, kan det være lurt å ha på litt varme, for sikkerhets skyld, sier Wallem.