Det rasistiske hærverket har pågått over tid, men toppet seg da studenten om morgenen 15. mars fant kjøkkenet nedtagget av svarte hakekors, tegnet med sprittusj på dører og vegger, og «Hitler» skrevet med store bokstaver på gulvet. Maten i kjøleskapet var også slengt utover gulvet.

Sjokkert

Den afrikanske studenten er sjokkert.

– Jeg begynte å lure på om jeg hadde fornærmet noen for å fortjene dette. Jeg klarte ikke studere på ti dager, sier han til studentavisen K7 Bulletin.

Den samme kvelden ble det også plassert en bunke med fliser oppå dørlukkeren på ytterdøren, slik at den som åpnet døren kunne fått dem i hodet. Flisene anslås til å veie hele ti kilo.

– Det kunne vært svært farlig, sier en bekymret Erlend Rongen, som deler kjøkkenet sammen med afrikaneren og en annen norsk student.

Den påfølgende helgen fortsatte hærverket. Denne gangen ble det funnet en pose med hundeavføring utenfor kjøkkendøren.

Trolig medstudenter

Afrikaneren, som ønsker å være anonym, har vært i Norge siden i fjor høst. Tidligere har han funnet en lapp med ubehagelige kommentarer på kjøkkenet. Men den siste tiden har problemene økt.

De tre studentene tror alle det er studenter som står bak det rasistiske skadeverket.

– Man burde ha gjort noe for å øke sikkerheten, sier Erlend Rongen til avisen.

– Det er fryktelig at noe sånt skjer enten det er her hos oss eller andre steder, sier administrasjonssjef Hans S. Rohde i Studentboligene i Studentsamskipnaden til K7 Bulletin. BT lyktes ikke å komme i kontakt med Rohde i går kveld.

– Tas ikke på alvor

– Dette er sjokkerende, også fordi saken blir henlagt. Det virker som om politiet ikke tar rasistisk vold på alvor, sier Alex Tarkan Sen, talsperson for Internasjonale Sosialister i Bergen.

Hordaland politidistrikt sier de henla saken på grunn av manglende opplysninger om gjerningsmannen.

– Burde ikke naboene som deler kjøkken med afrikaneren, og som sier de hørte lyder, vært avhørt?

– Fornærmede har i sin anmeldelse oppgitt at verken han eller de to naboene hans aner noe om hvem som kan være gjerningsmannen, sier Rudolf Christoffersen, politiadvokat i Hordaland politidistrikt.

– På generelt grunnlag kan jeg si at rasismesakerhar høy prioriteti Hordaland politidistrikt. Men hvis han sitter inne med informasjon som gir grunnlag for å gjenoppta saken, vil jeg absolutt anbefale at han og vitnene kontakter politiet.

Rasistisk motivert skadeverk kan, etter straffelovens paragraf 292 om grovt skadeverk, gi bøter eller fengsel på opptil seks år.

NAZI-HETS: Den afrikanske studentens kjøkken var nedgriset med ti svarte hakekors, Hitler-inskripsjoner, mat og hundeavføring.

FAKSIMILE: K7 BULLETIN