Politiet friga i ettermiddag navnet på Trond Kristian Johannesen. Den 35 år gamle mannen døde fredag kveld på Haukeland etter å ha segnet blodig om på et busstopp på Gyldenpris tidligere på ettermiddagen.

Tre krimteknikere fra politiet var i 14.30-tiden på plass for å lete etter spor i forbindelse med drapet fredag ettermiddag.

Utstyrt med gummihansker, lommelykt, kamera og detektor beveger de seg gjennom området meter for meter.

Politiet sjekker bossbøtter og grøfter. Etterforskerne begynte ved busstoppet der den drepte ble funnet, og beveger seg nedover mot Damsgårdsveien.

Et område i Carl Konows gate like ved krysset blir grundig undersøkt av politiet fra kriminalteknisk seksjon i Hordaland politidistrikt.

Vet du noe om denne saken? Kontakt oss på e-post, 2211@bt.no eller telefon 02211.

Mangler åsted

Etterforskningsleder Bent Arild Raknes sier politiet nesten ikke har noe å gå på i drapsetterforskningen.

— Vi har ikke et åsted, vi har ingen mistenkte. Det er i det hele tatt veldig lite å gå på for oss her, sier Raknes til bt.no utenfor politihuset i ettermiddag.

Politiet har heller ikke funnet noe drapsvåpen.

— Ikke siden Åsane-drapet har vi stått så åpent i denne fasen av etterforskningen, sier politiførstebetjent Carl-Petter Leganger ved Hordaland politidistrikt, og føyer til:

— Men der hadde vi i det minste et åsted, sier Leganger.

Den erfarne drapsetterforskeren omtaler etterforskningen som «svært krevende».

— Vi har fått inn endel tips, og konsentrer oss nå om å avhøre flest mulig vitner. Noen kan ha sett noe som kan bli en viktig bit i puslespillet, sier Leganger.

Politiet holder foreløpig lav profil rundt identiteten til den drepte 35-åringen og vil ikke si noe om hvilken bakgrunn han har eller miljø han kommer fra.

— Vi trenger mer informasjon fra mulige vitner i saken. Vi har hatt en del personer inne som har kommet med observasjoner. Noe av det kan være interessant for oss, men jeg har foreløpig ikke fått gått gjennom alt. Vi kommer til å gjennomføre vitneavhør gjennom hele dagen, sier Raknes.

Ønsker observasjoner

Fredag kveld var det uvisst hvem den døde var, men lørdag morgen kjente politiet identiteten. 35-åringen var norsk, og var hjemmehørende i Bergen. Politiet identifiserte den drepte ved hjelp av legitimasjon som han bar på seg.

I løpet av formiddagen har flere vitner meldt seg for politiet med informasjon. Vitner skal avhøres utover dagen og ettermiddagen.

Politiet ønsker vitneobservasjoner fra området Carl Konows gate – Mikael Krohns gate – Damsgårdsveien – Løvstakkveien og Gyldenpris i tidsrommet 15:00 til 16:30

Den drepte var ikledd en mørkebrun hettejakke med grønt rutemønster og en blå dongeribukse. Han var 180 cm høy med atletisk kroppsbygning og lyst kortklippet hår.

Væpnet aksjon

Rundt klokken 22.30 fredag kveld gikk politiet til væpnet aksjon mot en adresse i Frydenbølien.

Ingen ble pågrepet. Ifølge innsatsleder Atle Raa var det ingen personer i leiligheten da politiet kom til stedet.

Det er kommunale leiligheter i bygget politiet undersøkte. Ifølge naboer bt.no har snakket med, flytter det ofte folk ut og inn av leilighetene i underetasjen. Ingen kjenner til personen som bodde i leiligheten politiet undersøkte.

— Jeg er ikke kjent med at det har vært noen spesielle problemer der oppe den siste tiden, sier Bjarte Høysæter, assisterende direktør i Bergen Bolig og Byfornyelse.

Busspassasjerer var vitne

Offeret ble funnet med kuttskader like ved Puddefjordsbroen på Laksevåg-siden. Han segnet om på et busstopp rundt klokken 16.15 fredag, mens busspassasjerer på linje 5 til Søndre Skogvei ble skrekkslagne vitner.

Mannen ble sendt til akuttmottaket på Haukeland. Han ble forsøkt operert, til ingen nytte. To timer etter at han ble funnet, ble han erklært død på sykehuset.

- Så jaget ut

Et vitne sier at mannen kom løpende mot bussen.

— Han så jaget ut og banket på for å komme om bord. Jeg så at han var blodig. Deretter segnet han om, sier vitnet som satt på bussen.

— Det så ut som han var stukket i øvre del av brystet eller halsen. Han hadde blod over hele overkroppen. Da jeg kom ut av bussen, fikk jeg lagt trykk på såret. Han begynte etter hvert å miste livstegn og ble blå i ansiktet. Da startet jeg med hjertekompresjoner, sier vitnet.

Kort tid etter begynte han å puste igjen, ifølge vitnet.

Tenkte klart

-Han gispet etter luften. Jeg fikk også hjelp av en kvinne som fikk lagt et tørkle på såret. Da politiet kom, ba de oss bare fortsette siden vi var godt i gang.

Han anslår at det tok seks-syv minutter til politiet ankom åstedet. Ambulansen kom tre-fire minutter etter det igjen.

— Studier har vist at jo flere tilskuere det er, jo mindre er sjansen for å få hjelp. Derfor var jeg opptatt av å få satt i gang førstehjelp med en gang.

Bussruten viste tydelige tegn på at en blodig person hadde banket på ruten.

Målfrid Bordvik
Helge Svela
Eivind Senneset
Eivind Senneset
Sonja Ystaas