Politiet friga i ettermiddag navnet på Trond Kristian Johannesen. Den 35 år gamle mannen døde fredag kveld på Haukeland etter å ha segnet blodig om på et busstopp på Gyldenpris tidligere på ettermiddagen.

— Jeg fikk sjokk da jeg ble orientert av moren i dag morges. Hun hadde fått beskjed av en prest i natt om at sønnen var død. Hun tok beskjeden veldig tungt, sier advokat Stein Erik Ottesen.

Han har vært forsvarer for Trond Kristian Johannessen de siste seks årene og beskriver kontakten med ham som tett.

Sporjakt

Tre krimteknikere fra politiet var i 14.30-tiden på plass for å lete etter spor i forbindelse med drapet fredag ettermiddag.

Utstyrt med gummihansker, lommelykt, kamera og detektor beveget de seg gjennom området meter for meter.

Politiet sjekket bossbøtter og grøfter. Etterforskerne begynte ved busstoppet der den drepte ble funnet, og beveger seg nedover mot Damsgårdsveien.

Et område i Carl Konows gate like ved krysset blir grundig undersøkt av politiet fra kriminalteknisk seksjon i Hordaland politidistrikt.

Vet du noe om denne saken? Kontakt oss på e-post, 2211@bt.no eller telefon 02211.

Mangler åsted

Etterforskningsleder Bent Arild Raknes sier politiet nesten ikke har noe å gå på i drapsetterforskningen.

— Vi har ikke et åsted, vi har ingen mistenkte. Det er i det hele tatt veldig lite å gå på for oss her, sier Raknes til bt.no utenfor politihuset i ettermiddag.

Politiet har heller ikke funnet noe drapsvåpen.

— Ikke siden Åsane-drapet har vi stått så åpent i denne fasen av etterforskningen, sier politiførstebetjent Carl-Petter Leganger ved Hordaland politidistrikt, og føyer til:

— Men der hadde vi i det minste et åsted, sier Leganger.

Den erfarne drapsetterforskeren omtaler etterforskningen som «svært krevende».

— Vi har fått inn endel tips, og konsentrer oss nå om å avhøre flest mulig vitner. Noen kan ha sett noe som kan bli en viktig bit i puslespillet, sier Leganger.

Målfrid Bordvik