– Den så ekte ut, det var mange som bremset kraftig da de så boksen, forteller en bilfører til firda.no.

Boksen ble satt opp mandag morgen, på strekningen mellom Kronborg og Vie, ikke langt unna E39 i Førde.

Hos Vegvesenet, som har sine kontorer rett i nærheten av ”fotoboksen”, får nyvinningen blandet mottakelse.

Slankere

— Den var veldig naturtro. Sånn på avstand når du kommer kjørende forbi, ser den nok ekte ut. Men hvis du ser nærmere på målene, er den litt slankere enn den ekte utgaven, sier avdelingsingeniør Kari Solemsli til bt.no.

Hun har forhørt seg med kolleger rundt om i landet. Så langt har ingen kunnet skilte med lignende erfaringer i sine distrikter.

Boksen er laget i plast og papp, og inneholdt slett ikke noe kamera. Likevel skal den altså ha gitt effekt i 60-sonen, der politiet ifølge firda.no flere ganger har målt høy fart.

Om det er et ønske om å roe ned tempoet i trafikken, eller rett og slett bare en spøk som ligger bak, vet foreløpig ikke Vegvesenet. Men uansett har de sørget for å få tatt ned boksen, som nå ligger i veikanten til spott og spe.

Håper ikke på flere

Vegvesenet setter større pris på en ekstra fotoboks, enn at ekte vare blir revet ned. Det skjedde nemlig i Naustdalstunnelen i fjor.

— Det var en kjedelig sak. Dette er litt mer hyggelig, og gikk ikke ut over så mange. Men når det er sagt, håper vi ikke at det dukker opp ekstra bokser på alle veier. En sånn morsomhet er ikke morsom så mange ganger, sier Solemsli.

JUKS: Spøkefugler eller trafikkaksjonister - motivet for å sette opp en falsk fotoboks i Førde er noe uklart.
STATENS VEGVESEN