KARI PEDERSEN

— Det blir ikke flere hytter nå, sier hyttebyggeren med et smil i det han viser rundt i familiens splitter nye drømmehytte. 120 kvadratmeter grunnflate pluss hems.

Kjøleskap i peisen

Like innenfor døren til det høyloftete oppholdsrommet ruver en peis i naturstein. I en nisje i peisbygget står et dobbelt kjøleskap i stål. Med ismaskinen.

Ett ildsted vender mot kjøkkenet, som har langbord og egen veranda. Rundt hjørnet på peisen, vendt mot stuen, er det nok et ildsted.

Utenfor stuen ligger enda en terrasse med dekke av skifer. I hjørnet av terrassen er alt gjort klart til utendørs boblebad. Det skal monteres når snøen er gått.

Høvik-familiens nye hytte som ligger øverst i Røyrlid på Kvamskogen, er et byggesett av typen Buen. I likhet med den forrige hytten, som er nærmeste nabo i bakkant.

Begge to kan ved første øyekast se ut som rundtømrede tømmerbygg, men er det ikke. Hyttebyggene har grovt tilhogget kledning, og de utskårne bjelkene som støtter svalganger og arker, er ikke massive. Ikke for det, nybygget er solid og skikkelig, men tømmerpreget er ferniss.

Samlingssted

  • Hvorfor bygger dere to hytter rett etter hverandre?

— Det var hele tiden meningen å bygge på denne tomten. Her får vi ingen fremfor oss og skiløypen ligger rett nede i bakken. Ved å gjøre det på denne måten slapp vi i hvert fall naboklager på nybygget, sier Høvik med et smil.

Den nye hytten har soveplass til 11. Det betyr at storfamilien med barn og barnebarn kan samles på fjellet til julefeiring og påske.

Selv reiser ekteparet Høvik til fjells hver ledige helg mellom september og påske.

— Hva koster det å reise en slik drømmehytte?

Arne Høvik smiler:

— La oss si noen millioner. Det får holde.

NATURSTEIN: Peisbygget har plass til to ildsteder og egen nisje for et dobbelt kjøleskap i stål. Pluss hylleplass til hyttekosen. Arne Høvik har bygd seg en staselig hytte. <br/>Foto: KNUT STRAND