— Se selv. Det er helt forferdelig, sier Øyvind Buchmann fra Straume.

Han og Liv Ormevik fant sitt lille camping-paradis for fem år siden. Her har de kjørt ut med bobilen sin, for å fiske, grille og bare sitte og se ut over sjøen.

Som rekreasjonssted har området vært uovertruffent. Helt til de siste par månedene, hvor alskens avfall bare er blitt dumpet i terrenget. Nå minner deler av området mest på en boss-haug.

Her ligger en smadret campingvogn, en gammel varmtvannsbereder og en oppråtten sofa. Et annet sted har noen slengt i fra seg en vaskemaskin og en tørketrommel. Mellom trærne skimtes en rosa sacco-sekk.

— Hvitevarer er det jo gratis å levere inn! Jeg fatter ikke at folk tyr til miljøkriminalitet, og forsøpler naturen vår, fremfor å levere avfallet til et godkjent mottak, sier en hoderystende Buchmann.

Vurderer å sperre området

Ordfører i Sund, Albrigt Sangolt, er vel kjent med boss-problemene i området.

— Kommunen har fått henvendelser om dette flere ganger. Vi er der ute og rydder opp, nesten ukentlig. Det er et stort problem at noen bare dumper avfallet sitt på den måten. De setter fyr på bilvrak og jeg vet ikke hva, sier Sangolt til Bergens Tidende.

Også på det gamle fergeleiet kloss ved er det vandaler som herjer. Ifølge ordfører Sangolt er Statens Vegvesen sterkt plaget av hærverk der

— Det er blitt så ille at vi vurderer å sperre av hele området, sier Albrigt Sangolt.

MILJØKRIMINALITET: Selv om gamle hvitevarer kan leveres gratis inn hos elektroforretninger og på avfallstasjoner, har noen i stedet kjørt vaskemaskinen og tørketrommelen sin ut i terrenget.<p/>FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN