Bergen tingrett mener 30-åringen overreagerte da han sparket mannen i haken utenfor nattklubben sin, og dømmer ham til 30 dagers fengsel.

«Av allmennpreventive grunner må det reageres strengt mot voldsbruk på offentlig sted», står det i dommen.

Bakgrunnen for sparket var at den fulle mannen insisterte på å gå gjennom et smug som nattklubbeieren og en dørvakt hadde stengt av en juninatt i fjor. I smuget lå en kvinne som de to tok seg av i påvente av en ambulanse.

Den berusede mannen nektet å adlyde da nattklubbeierens kjæreste prøvde å forhindre ham fra å gå gjennom smuget, og dyttet henne over ende. Da dørvakten så forsøkte å stanse ham, oppsto en håndgemeng. Begge falt i bakken, og ifølge et vitne skal dørvakten ha klemt så hardt til rundt den fulle mannens hals at en kunne høre gurglelyder.

Mens de lå på bakken, med dørvakten øverst, kom nattklubbeieren bort og sparket den berusede mannen i halsregionen. Dette skjedde uten at dørvakten hadde bedt om hjelp, og retten tror det kan ha vært en reaksjon på at kjæresten hans tidligere var blitt dyttet i bakken.

Verken dørvakten eller nattklubbeieren erklærte seg skyldig i retten. Eieren forklarte at han kun dunket borti fornærmede med foten for å få kontakt med ham. «Se hva som foregår. Vi venter på en ambulanse,» mener han å ha sagt.

Den berusede mannen fikk en blåveis på haken og en liten hevelse i ansiktet etter voldsepisoden og meldte forholdet til politiet dagen etter.

Dørvakten ble dømt til 30 dagers betinget fengsel, og til å betale en bot på 5000 kroner.

Nattklubbeierens forsvarer var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld.