— Jeg fortalte politiet om alt jeg visste om, fra a til å, sa 23-åringen da han forklarte Bergen tingrett hvorfor han erkjente å ha oppbevart 40 kilo hasj som var fullstendig ukjent for politiet.

23-åringens egen forklaring er bakgrunnen for at Riksadvokaten tok ut tiltalte mot ham og en 22 år gammel mann for å ha oppbevart til sammen 70 kilo hasj, et kilo amfetamin og 23 gram heroin.

- Hasj under skittentøy

I retten la 23-åringen mye av ansvaret over på den medtiltalte 22-åringen, som han hevdet gjemte kilovis av hasj under skittentøy på badet.

23-åringen hevdet han først ikke visste at badet hans ble brukt som lagringssted for hasj, men at han etter hvert godtok at narkotikapartier på mellom fem og ti kilo ble oppbevart der en dag eller to.

— Vi var venner. Det ble vanskelig for meg å si nei, fortalte 23-åringen i retten.

Han hevder det eneste han fikk igjen for å oppbevare narkotikaen var hasj til eget forbruk, og at han slapp å betale tilbake et lån på 800 kroner.

Konen fant nedfryst dop

Selv om politiet bare har funnet 150 gram amfetamin, er de to tiltalt for å ha oppbevart ett helt kilo.

I retten fortalte 23-åringen at kameraten ba ham om å gjemme amfetamin i fryseboksen. Det gikk bra, helt til han skulle lage mat sammen med konen.

— Min kone oppdaget pakken da hun skulle ta noe annet ut av fryseboksen, fortalte 23-åringen.

Konen ble ifølge ham svært sint, og bedre ble det ikke da hun senere skal ha oppdaget ti kilo hasj i en trillebag på badet.

23-åringen hevder han etter dette nektet å oppbevare mer narkotika, og avviser at han visste at det lå 29 kilo hasj fordelt på tre bager i en utendørs bod da politiet kom i februar 2006.

— Boden står åpen 24 timer i døgnet, hvem som helst kan ha lagt det der. Jeg er der nesten aldri, sa 23-åringen i retten.

Tiltalen viser at påtalemyndigheten tror 23-åringen snakker sant når han forteller at han lot en 22 år gammel medtiltalt gjemme hasj på badet hans. Samtidig tror ikke påtalemyndigheten på at han ikke viste om hasjen i boden.

- En eventyrfortelling

— Dette er en eventyrfortelling. 23-åringen er hovedmannen. Det er han som har bestilt, kjøpt og oppbevart hasj. Han har bygget opp en historie om at min klient har kommet med 40 kilo hasj for å skyve ansvaret for de 29 kiloene over på ham, og har antakelig ikke skjønt at han utsatte seg selv for straffskyld ved å gjøre det, sier forvarer Torkjell Solbø.

22-åringen hevder han bare er en småkriminell, som har solgt tyvegods til 23-åringen i bytte for hasj. Slik forklarer forsvareren at 22-åringens DNA er på håndtaket til en av bagene med hasj som ble funnet i boden.

En 35-åringen er også tiltalt i saken, men knyttes kun til partiet på 29 kilo hasj. Han nekter straffskyld.

NN