ROY HILMAR SVENDSEN

Å be 39-åringen kjøre narkotika over fjellet fra Hønefoss til Bergen, var som å sette bukken til å passe havresekken. Likevel var det akkurat det lederen i Union MC gjorde i november 2002. Han ga kompisen 5000 kroner for transportjobben, og regnet med at alt var i skjønneste orden.

Lenge før Geilo begynte narkobagen å fortone seg som rene snopeposen for 39-åringen. Til slutt klarte han ikke klarte å motstå fristelsen til å bevilge seg en aldri så liten smaksprøve.

Tok narko med i ambulansen

— Nå må du ikke stikke hodet for langt ned i godtegreiene, advarte oppdragsgiveren, som etter hvert var blitt bekymret.

— Nei, nei. Selvfølgelig ikke.

— Jeg hører du begynner å komme i form allerede, sa Union-sjefen, uten å vite at samtalen ble avlyttet av politiet.

Oppdragsgiverens bekymring var velbegrunnet. Ved Fyksesundbroen i Hardanger gikk bilen i grøften så det sang, og føreren trengte legebehandling.

— Øh, jeg har hatt et lite uhell, sa kureren da han ringte Union-sjefen.

— Prøv å snakke minst mulig når han Viking-fyren kommer. Det er ikke vanskelig å høre at du har vært i posen, sa mc-lederen, og ba 39-åringen om å gjemme narkotikaen godt.

Men det ville ikke 39-åringen høre på. I stedet tok han bagen med seg i ambulansen. Så da politiet troppet opp på Haukeland sykehus for å ta blodprøve av bilføreren, fant de narkotikabagen pent plassert ved foten av sykesengen.

Halvannet års fengsel

Tidligere i år ble lederen av Union MC dømt til lang fengselsstraff, blant annet for befatning med narkotikaen som havnet på Haukeland. Nå har også 39-åringen fått sin straff. Ett år og seks måneders fengsel, lød dommen fra Bergen Tingrett, som falt denne uken.

Straffeutmålingen er halvåret mindre enn det påtalemyndigheten ba om.

I tillegg til tabbeturen fra Hønefoss, ble han også dømt for en rekke tilfeller av biltyverier, bilkjøring i påvirket tilstand og for å ha kjørt uten førerkort. I tillegg til fengselsstraffen ble 39-åringen fradømt sertifikatet for hele tre år.