Saken startet da 34-åringen ble pågrepet med ett kilo amfetamin utenfor hotellet Oslo Plaza i februar i fjor.

Politiet begynte å nøste i fortiden hans, og siktelsen har vokst til å gjelde nærmere tre kilo amfetamin. Det vil si at det er en av de største sakene i politidistriktets historie.

Mannen har innrømmet befatning med i overkant av to kilo amfetamin. Han innrømmer dessuten at han har vært involvert i tre tilfeller av skadeverk på eiendommen til en politibetjent i Stryn, som har vært sentral i etterforskningen av saken.

Ikke hjemme, møtte mor

Nå mener politiet at mannen kjørte ens ærend fra Stryn til Eid torsdag for å påvirke enda en person i saken. Vitnet var ikke hjemme, men 34-åringen møtte moren hans.

– Balltreet ble ikke brukt, men overfor dette familiemedlemmet fremsatte han en trussel mot vitnet, noe om at han skulle banke ham opp, sier politiadvokat Knut Broberg.

Derfor ble mannen pågrepet fredag, siktet for trusler mot en aktør i rettsvesenet. Mandag ble han varetektsfengslet i 10 uker på grunn av fare for bevisforspillelse.

Ifølge mannens forsvarer, Jørgen Riple, hadde 34-åringen helt andre intensjoner enn å true da han oppsøkte vitnet.

– Det har gått rykter i miljøet om at min klient har tystet på folk. Derfor hadde han med seg rettsdagboken som dokumenterer at han ikke har forklart seg i saken. Han skulle oppsøke flere med dette budskapet, sier Riple.

Han mener det er ulogisk at klienten skal ha oppsøkt vitnet for å påvirke etterforskningen.

– Det stoffet som relaterer seg til dette vitnet har han allerede erkjent straffskyld for, forklarer Riple.

Da vitnes mor oppsøkte politiet etter hendelsen, tok de saken veldig alvorlig.

– Vi er nødt til å reagere når vi ser at en person motarbeider rettsvesenet på en slik måte. Dette kan vi ikke tolereres. I verste fall kan slik oppførsel torpedere etterforskningen, sier Broberg.

40-50 personer involvert

Den siste episoden på eiendommen til politibetjenten i Stryn var 12. november 2006. Da ble det helt tennvæske over en vedstabel ved husveggen og tent på. Det var tidlig morgen, og familien lå og sov, men til alt hell ble flammene oppdaget av forbipasserende som fikk avverget storbrann.

– Det spesielle er at det var flere episoder som involverte samme politibetjent. Det er ikke så vanlig, sier Broberg.

Selve narkosaken har så langt forgreininger til 40-50 andre personer. 20 av dem er allerede dømt, de fleste av dem for kjøp og bruk av narkotika.

Hovedmannens mor, en kvinne i 50-årene, er også regnet for å være sentral i saken. Også hun er siktet for kjøp og salg av narkotika.

Politiet er ennå ikke ferdig med etterforskningen, men mener at det ikke gjenstår veldig mye.

– Vi får nok ikke saken opp i retten før ferien, men forhåpentligvis forhåndsberammet til tidlig på høsten, sier Broberg.