Dermed ser ikke politiet noen grunn til å holde den 35 år gamle mannen fengslet lenger. Mandag blir bergenseren løslatt fra varetekt.

— Min klient har erkjent straffskyld for amfetaminen. Han la kortene på bordet i første politiavhør etter han ble fengslet. Årsaken til at det har tatt sin tid, er at siktede og jeg ville gå gjennom alle sakens dokumenter først, sier 35-åringens forsvarer, advokat Bjørn Meltzer.

Elleve siktet totalt

35-åringen var sammen med en 43 år gammel bekjent da han ble pågrepet av Trondheims-politiet lørdag 19. juli. I bilen deres fant politiet 450 gram amfetamin gjemt i en trillekoffert.

Samme dag pågrep politiet ytterligere seks personer, hvorav to litauere. Alle ble de knyttet til en narkosak som politiet avdekket tidligere i juli, da to menn og en kvinne ble pågrepet og varetektsfengslet. I kvinnens fryser fant politiet et kilo amfetamin.

Totalt er nå ti menn og en kvinne siktet for individuelle forhold, i en sak som har vokst til å dreie seg om over seks kilo amfetamin.

— Foruten de to bergenserne og to menn fra Litauen, er de fleste er fra Trøndelag, sier politiinspektør Jarle Wikdahl ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Angrer veldig

Han vil ikke si noe om hvilken rolle de to bergenserne skal ha i saken. Men etter det BT kjenner til, var de to rene kurerer for kontakter i Trondheim. Formålet med turen skal ha vært å frakte stoffpartiet til Bergen.

Ifølge Adresseavisen kobles de to bergenserne til en av de andre siktede, en 32 år gammel trønder, som skal ha bidratt med penger til formidling av de 450 grammene.

— Han angrer veldig på det han har gjort. Årsaken til at han ble med på turen, var at han ønsket å bedre på sin håpløse økonomiske situasjon, sier advokat Meltzer.

Også 43-åringen som var med på turen, kan bli løslatt mandag, dersom politiet mener det ikke lenger er fare for at han kan forpurre bevis.

— Han erkjenner ikke straffskyld, sier 43-åringens forsvarer, advokat Stein Erik Ottesen.

Etterforskningen i rute

Ifølge politiinspektør Wikdahl har etterforskerne nå fått et godt bilde av saken, selv om ikke alle de siktede har vært like samarbeidsvillige i avhør.

— Foreløpig opprettholdes siktelsene for alle elleve. I en slik sak er det kun statsadvokaten som kan frafalle siktelse, sier Wikdahl, og antyder at så er sannsynlig for en av de to litauerne.