— Vi har funnet brukerutstyr og snakket med vitner som forteller om narkotikamisbruk, sier politioverbetjent Bjørn Eide ved Arna og Åsane politistasjon.

Inne i den falleferdige bygningen i Sjøveien på Tertnes tyter skumgummien ut av den skitne oransje sofaen. På gulvet ligger flasker, sneiper og søppel. Foran det knuste vinduet henger et hullete teppe som så vidt klarer å holde den sureste vinden ute. Hytten har lenge vært festlokale for flere titalls barn og unge i området.

Fjernet 36 unge

Ifølge Åsane Tidende måtte politiet for to helger siden rykke ut og fjerne hele 36 personer som laget bråk rundt hytten.

  • Dette har tydeligvis blitt et samlingssted. Vi ønsker ikke at ungdommene skal kunne dra dit og ruse seg i fred. Derfor har vi flere ganger rykket ut for å få dem bort fra stedet, sier Bjørn Eide.

Bygningen i Sjøveien er for tiden det stedet i Åsane der politiet observerer flest unge tenåringer som eksperimenterer med stoff.

— Vi ser stadig vekk yngre brukere. Ved denne hytten har det vært barn ned i 14-årsalderen. Det er dessverre mye nyrekruttering, sier politioverbetjenten.

Noen av tenåringene har vært i kontakt med politiet tidligere, men Eide og kollegene hans har også registrert flere «vanlige» unge rundt hytten. Nå oppfordrer han foreldre til å være mer opptatt av hvor barna deres holder seg i helgene.

— De må være våkne og følge med på hva tenåringene holder på med, sier han.

Plager naboene

Naboene til hytten i Sjøveien har vært plaget av bråk og rusede ungdommer i lang tid. Hver helg til langt på natt farter tenåringene frem og tilbake langs veien. En av dem som bor i nærheten forteller at hasjdunsten ligger tykk i luften når festene er på sitt verste.

— Noen ganger har det vært så mye bråk at jeg har trodd de holdt på å rive ned alt, sier en oppgitt nabo til Bergens Tidende.

Hun forteller at tenåringene bærer tydelig preg av å være ruset på andre ting enn alkohol.

— Jeg ser det på dem. De er helt fjerne i blikket enda så små de er, sier naboen og løfter armen til skulderhøyde for å vise hva hun mener.

Vil brenne hytten

Mannen som eier tomten som hytten står på har vært klar over problemet en stund. Han ante likevel ikke hvor omfattende festingen var før han ble kontaktet av Åsane Tidende i forrige uke.

— Dette er ille og irriterende, sier mannen.

Før helgen dro han opp til hytten og spikret igjen dører og vinduer.

— Søndag kveld var alt brutt opp igjen, forteller han.

Mannen, som ønsker å være anonym, forteller at han har planer om å bygge ut på den attraktive tomten. Han har ingen interesse av hytten og vil helst ha den vekk.

— Jeg har spurt brannvesenet om de kan hjelpe meg med å få brent den ned på forsvarlig vis, sier han.

Paul Sigve Amundsen
PAUL SIGVE AMUNDSEN