«Support your local Hells Angels» står det på et klistremerke ved inngangsdøren til MC-klubben Hog Riders i et gammelt fabrikklokale i Kjøkkelvikveien.

Like under markerer en rosa tapebit at døren er plombert av politiet.

Onsdag ettermiddag slo politiet til mot klubbhuset. To menn ble pågrepet, og lokalene ransaket. De to skal være siktet for grov narkotikaforbrytelse, og fremstilles trolig for varetektsfengsling fredag.

— Det pågår en etterforskning som involverer flere personer i MC-miljøet, bekrefter politiadvokat Magne Kvamme Sylta.

Narkodømt

En av de to som ble pågrepet onsdag, var tidligere medlem i Union MC, som i fjor slo seg sammen med Hog Riders. I 2008 ble han dømt for å ha brukt klubbmedlemskapet til å true en politimann som var i ferd med å pågripe ham. Han ble også dømt blant annet for vold mot en politikvinne og for narkooppbevaring.

Den ferske narkosaken knyttes ifølge flere kilder til siktelsen mot en 48 år gammel mann som ble fremstilt for varetektsfengsling onsdag. Han er narkodømt flere ganger tidligere, senest for to uker siden.

Torsdag kom politiet mannsterke tilbake til det plomberte klubbhuset, sammen med representanter for kommunen og brannvesenet. Bygningen ble grundig gjennomgått for å se om alle tillatelser var i orden.

— Den første ransakingen avdekket at det etter all sannsynlighet bor personer i huset. Det er ikke tillatt. Derfor ba vi kommunen og brannvesenet om å foreta en befaring, sier politistasjonssjef Tore Salvesen ved Bergen vest politistasjon.

Undersøkte lokalene

En usikret verandadør og noen soveplasser var blant funnene i huset som er godkjent som forsamlingslokale.

— Vi vil foreta søk i våre arkiver for å se på hva slags godkjenninger som foreligger, sier Øystein Andersen, seksjonsleder for tilsyn ved etat for byggesak og private planer.

Hog Riders gikk tidligere i vinter ut i BT og erklærte at de var lei av det de oppfatter som forfølgelse av klubben fra politiet og kommunen. Med henvisning til deres angivelig nære forhold til Hells Angels og den lokale prospect-klubben MC Norway Bergen er Hog Riders blant annet blitt nektet skjenkebevilling til fester.

I desember kom politiet en uke for sent da de ville kontrollere klubbens julebord. Det ble nemlig fremskyndet og heller arrangert som en vennefest da skjenkebevillingen uteble. **Les også:

Hog Riders nektes å skjenke**

Hvis vi må sende søknad for å få hvile på en sofa, kan vi godt gjøre det Jan Ove Dahle, talsmann for MC-klubben

I dag var det gemyttlig stemning da talsmann for klubben, Jan Ove Dahle, sammen med huseier Morten Hatlem, tok imot den store delegasjonen fra ordensmakten.

— Den verandadøren skal vi nok få fikset. Og så har de funnet noe sengetøy og noen dyner. Vi har to medlemmer med diabetes, som av og til har behov for å legge seg nedpå litt. Men hvis vi må sende søknad for å få hvile på en sofa, kan vi godt gjøre det, sier Dahle.

-Fant brukerustyr

Etter at kommunen og brannvesenet var ferdige på stedet, fortsatte politiet ransakingen av klubbhuset. Rundt ti politifolk finkjemmet bygningen. Kriminalteknikere var også på plass for å sikre bevis og bilder av stedet. De skal blant annet ha funnet det de mener er brukerutstyr for narkotika.

Dahle avviser at Hog Riders har noe med narkoomsetning å gjøre.

— De som ble pågrepet er medlemmer, ja. Men jeg aner ikke noe om noen narkovirksomhet. Det har ingenting med klubben å gjøre. De har ikke funnet noe stoff her, sier Dahle.