Narkomammaen, som er dømt fem ganger tidligere blant annet for grov narkotikavirksomhet, blir levnet liten ære av Bergen tingrett.

De mener hun må straffes hardt for å ha vært hovedpersonen bak narkoopplegget og fordi hun har dratt sin rusbelastede sønn inn i en så alvorlig sak.

Kurerer som retten mener ble brukt til å frakte deler av partiet de dømmes for, 500 gram heroin fra Oslo til Bergen, slipper unna med fire års fengsel. Han nekter skyld og hevder han ikke aner hvem moren og sønnen er.

I retten valgte både mor og sønn og tilstå det aller meste de var tiltalt for. Retten har ikke lagt formildende vekt på det. Tvert imot mener tingretten at spesielt moren har vært reservert i forhold til å belyse saken.

Retten gir også påtalemyndigheten rett til å ta beslag i 120.000 kroner som ble funnet i leiligheten til kvinnen og i en bankboks. Dette er penger kvinnen hevder er lovlige. Hun kunne i retten legge frem dokumentasjon for å ha vunnet i Lotto halvparten av beløpet.

— Vi er skuffet over at retten har tatt lite hensyn til hennes tilståelse, og at de har inndratt penger som det er lagt frem dokumentasjon for er lovlige, sier kvinnens forsvarer, advokat Jørgen Riple.