Den 23 år gamle nigerianske statsborgeren ble ikke trodd av dommerne i Oslo tingrett. De mener han er en del av et narkotikanettverk og dømte ham til fengsel i syv år. Han ble funnet skyldig i å ha smuglet narkotika til Norge og oppbevart stoffet her.

Totalt er det snakk om 1100 gram heroin og 680 gram kokain. Stoffet ble innført i Norge ved tre anledninger våren 2012.

— Visste ikke

Fredag 25. mai ble han stanset av politiet på jernbanestasjonen i Bergen. I en ryggsekk fant politiet en Kiwi-plastpose. Oppe i posen lå to poser med havregryn. I grynposene ble det også funnet syv pakker med til sammen 700 gram heroin. Stoffet hadde en renhet på 9 og 11 prosent.

Mannen nekter for at han gjorde noe galt da han tok narkotikaen med til Bergen.

— Jeg tok med melposene til en person på vegne av en annen. Han ba meg gjøre dette og sa det var kornmangel i Bergen, sa mannen i Oslo tingrett.

— Posene var uåpnet, og jeg visste ikke at de inneholdt narkotika, sa mannen videre.

To andre nigerianske menn er dømt til fengsel i tre og et halvt år, mens en litauisk brannmann må sone i fire år i samme sak. De er alle dømt for narkotikasmugling fra Nederland til Norge i fjor vår. Den nigerianske 23-åringen hadde en ledende rolle.

Anker saken

Pågripelsene kom etter at oslopolitiet våren 2012 hadde fokus på personer i vest-afrikanske miljøer. Etter telefonavlytting og spaning, fikk man mistanke til afrikanske personer bosatt i Bergen og Oslo. 12. april slo politiet til på busstasjonen på Grorud. Her ble to nigerianske menn og en litauer pågrepet.

Den ene av dem innrømmet at han var i Norge for å frakte narkotika fra Oslo til Bergen.

Hans kontaktperson her i landet var en mann som gikk under tilnavnet Bible Man. Han dro til Nederland og svelget mer enn 100 kapsler heroin. For dette fikk han rundt 3000 euro. Den litauiske brannmannen fikk samme sum for å frakte narkotikaen fra Nederland til Norge. Han svelget ett kilo av stoffet.

Kjetil Ottesen, som er forsvarer for den 23 år gamle nigerianske mannen, snakket med sin klient onsdag.

— Han er sterkt uenig i tingrettens vurdering og vektlegging av bevisene i saken, og ønsker å anke til lagmannsretten, sier han.