Turen ble en fiasko, og nå venter fengsel i 8 år og 6 måneder. Også en 32 år gammel mann er dømt i saken. Nordhordland tingrett mener 11 år fengsel er passende straff for ham.

Nektet straffskyld

Begge mennene er dømt etter den såkalte proffparagrafen.

32-åringen nektet for at han visste det var stoff i bilen. Dette bekreftet også den eldste mannen, men retten trodde ikke på dem. 32-åringen forklarte at han hadde planer om å fiske underveis, men ifølge dommen ble det ikke kastet en sluk i sjøen under hele turen.

32-åringen var med å pakke ut narkotikaen som var gjemt i hulrom bilen, først i Tromsø og så under Askøybrua. Der ble de tatt av politiet i en væpnet aksjon 24. september i fjor.

Kjørte 350 mil

I retten fortalte 48-åringen at han fikk 12.000 euro (rundt 98.000 kroner) for å smugle stoffet. 20.000 kroner ble betalt på forhånd for å dekke utgifter underveis. Ifølge politiet måtte de kjøre 350 mil før de ble avslørt under Askøybrua.

De passerte dessuten fire grenseoverganger, først da de kjørte fra Litauen via Latvia til Estland. 20.september tok de ferge fra Tallin til Helsinki. Deretter kjørte de via Finland til Tromsø. 21. september var de fremme og leverte 14,5 kilo. Så kjørte de sørover mot Bergen, der de ble lokket i en felle av politiet.

Fordi 48-åringen tilsto fikk han strafferabatt på 2 år og 6 måneder.