— Vi hadde skjellig grunn til mistanke om besittelse av narkotika i klubblokalene. Vi ransaket seks personer, og fant narkotika på to av dem, sier politioverbetjent Tore Salvesen i Hordaland politidistrikt.

Ransakingen skjedde tirsdag i forrige uke. Det ble bare funnet mindre mengder hasj og amfetamin i aksjonen, men politiet beslagla også en rekke gjenstander.

— Vi fant en del formentlig tyvegods, stort sett elektrisk verktøy. Det er delvis tilbakeført til straffbare handlinger. Vi beslagla også tre Harley Davidson motorsykler, som har rammenumre som er ukjente i Norge, sier Salvesen.

De to personene som ble pågrepet i ransakingen, ble senere sluppet fri. Begge skal være tidligere straffedømte.

Bruksforbud på stedet

Forholdene i MC-klubben Hog Riders klubblokaler i Kjøkkelvik var så graverende at byggesaksavdelingen i Bergen kommune innførte bruksforbud på stedet dagen etter.

— Det er veldig sjelden vi gjør det. På mine fem år i avdelingen er dette første gang. Brannforskriftene ble ikke fulgt, og BKK kunne ikke godkjenne det elektriske anlegget. Forholdene var heller ikke i henhold til bygg- og anleggsloven, sier seksjonsleder for byggesaker, Trygve Sæle.

Sist onsdag var en delegasjon bestående av byggesaksavdelingen, Bergen brannvesen, politiet og BKK på befaring på stedet. Foreløpig er det innført bruksforbud på den nederste delen av bygningen, mens den øverste fortsatt kan brukes som leiligheter.

— Å innføre bruksforbud er ikke tidfestet. Vi har nå gitt et pålegg som det er mulig å klage på. Det må nå ordnes opp i forholdene som er avdekket. Om de flytter ut og legger virksomheten død eller brakk, vil bygget bare bli stående tomt. Det er bruken vi er opptatt av, og om det ikke skjer noe følger vi opp saken. Da kan det bli aktuelt med tvangsbøter, sier Sæle.

Hells Angels-frykt

Lokalene til Hog Riders ligger i en ombygd fabrikk i Kjøkkelvik.

Politiet har tidligere aksjonert mot fester i lokalene. Politiet frykter at Hells Angels skal få fotfeste i Bergen gjennom Hog Riders-klubben, og både medlemmer av Hells Angels og Bandidos skal ha vært til stede på minst en fest i klubblokalene.

Motorsykkelmiljøet i Norge følges tett av politiet. Et Harley Davidson-treff på Vinstra i helgen samlet over 7200 motorsyklister fra hele verden. Der var også politi fra Hordaland og flere andre politidistrikt i Norge, i tillegg til tjenestemenn fra Kripos og finsk, svensk, dansk og australsk politi.

Politiet anslår at rundt 500 av de 7200 motorsyklistene som deltok i stevnet tilhører kriminelle MC-grupper.

— Det ble beslaglagt mindre mengder narkotika. Det dreier seg om hasj, marihuana og amfetamin som ble funnet hos medlemmer av de kriminelle MC-klubbene, sier lensmann John Dohrn i Fron.

Selv om arrangementet ifølge lensmannen gikk «fullstendig smertefritt» beslagla politiet også slagvåpen.

— Vi fant ingen skytevåpen, men baseballkøller, øks, jernhammer og digre Maglite-lykter som ikke virket, sier Dohrn.

Flere MC-klubber med tilhold i Bergen deltok ifølge politiet på treffet, blant annet medlemmer av Hog Riders og Renegades MC.

Det lyktes ikke BT i går kveld å få kontakt med noen i Hog Riders.

NARKO OG TYVEGODS: Politiet fant både narkotika og det de mener er tyvegods, da de tirsdag i forrige ukeaksjonerte mot MC-klubben Hog Riders sine lokaler i Kjøkkelvik. MC-klubben har fått forbud av Bergen kommunemot å bruke klubblokalene før en rekke byggtekniske feil er rettet opp. ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ