De pågrepne ble lagt i håndjern og like over klokken 23.00 torsdag kveld brakt til Bergen politikammer. Der ble de satt i fengslig forvaring.

De seks personene er foreløpig mistenkt for å ha hatt en eller annen befatning med narkotiske stoffer. Hvilken befatning dette dreier seg om, vil ikke avdelingssjef Jørn Solsvik ved narkotikaavsnittet i Bergen politidistrikt si noe om.

Han er i det hele tatt svært sparsom med opplysninger, av hensyn til den videre etterforskningen.

Da BT var på stedet torsdag kveld, lette det som sannsynligvis var en politimann etter noe i lokalene. Hva mannen lette etter, vil Jørn Solsvik ikke si noe om.

Han understreker imidlertid at politiet ikke gikk til aksjon mot stedet Nye Facil, men mot personene som "tilfeldigvis oppholdt seg der". De pågrepne skal nå avhøres. Det er ennå ikke tatt stilling til om noen av dem skal fremstilles for varetektsfengsling.

— Vi har ikke full oversikt ennå, verken over situasjonen eller aksjonen, sier politiavdelingssjef Jørn Solsvik. POLITIAKSJON: Narkotikapolitiet aksjonerte sent torsdag kveld mot personer som oppholdt seg i dette lokalet like ved Bergen kino.