Politiet beslagla pulver da de tok seg inn i boligen i Lindås kommune lørdag morgen. Etter det bt.no erfarer, mener politiet det er amfetamin som er funnet i boligen.

Strafferamme ti år

Tirsdag klokken 11.00 ble en 26-åring og en 35-åring fremstllt for varetektsfengsling. De er siktet etter Straffelovens paragraf 162, 2. ledd. Den handler om grov narkotikakriminalitet. Begge er arbeidsledige.

Dersom de blir funnet skyldige, kan de regne med lange fengselsstraffer. Strafferammen er ti år.

Ifølge wikipedia går skillet mellom narkotikaforbrytelse og grov narkotikaforbrytelse ved 50 gram for amfetamin. Dersom det er mer enn tre kilo amfetamin esom beslaglegges, rammes man av den alvorligere bestemmelsen i paragraf 162, 3. ledd.

Kan bli nye pågripelser

— Nå blir vår oppgave å finne ut hvem som eier stoffet og hvilken rolle disse to personene har i saken. Vi skal gjennomføre avhør, sier Magne Sylta, politiadvokat ved Hordaland politidistrikt.

Fengslingsmøtet startet ved 11-tiden og gikk for lukkede dører i Nordhordland tingrett. Retten lukket møtet blant annet fordi etterforskningen er i en innledende fase og nye pågripelser ikke kan utelukkes.

Begge de to siktede mennene ble varetektsfengslet i fire uker.

Kjetil Ottesen og Fredrik Verling er oppnevnt som forsvarere.

— Jeg kan ikke uttale meg om saken ettersom fengslingsmøtet gikk for lukkede dører, sier Ottesen.