KJARTAN MÆSTAD KNUT EGIL WANG (foto) kjartan.maestad@bergens-tidende.no

Byrådsleder Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) viste stolt frem et nyoppusset møtelokale og byrådslederkontor i 13. etasje på Rådhuset. Midt oppe i forberedelsen til byparlamentarismen har hun tatt seg til å plukke ut interiørfarger.

Sakskart og snitter — Blir møtene kjedelige, er det i hvert fall ikke på grunn av interiøret, sa nestleder Trond Tystad (Ap) som tilsynelatende fant seg godt til rette i fargerike omgivelser. Men like utenfor døren dominerer fortsatt den grå kommunehverdagen. 15 timer etter at byrådene ble valgt, kastet de seg over sitt første sakskart og et fat med snitter. Det er mye som skal på plass når byparlamentarismen skal innføres. - Man kan ikke vente at byrådet skal ha alt på plass fra dag en. Vi må jobbe litt for å få rutiner på plass, blant annet når det gjelder informasjonsstrategi, sa byrådslederen.

- Avgi innstilling kjapt I tillegg kommer de tunge sakene på rekke og rad. Neste års budsjett skal hamres ut i løpet av de første hundre dagene. Nedskjæringene som bystyret nektet å behandle mandag, er en annen sak byrådet nå har fått rett i fanget. - Vi må gå gjennom budsjettrapporten som bystyret ikke behandlet og avgi en innstilling veldig kjapt, sa Strøm-Erichsen. Servicebyråd Anne Gine Hestetun fikk i går morspermisjon fra byrådsstillingen til over sommeren. Dessuten stod både utnevning av politiske rådgivere og deres lønnsnivå på sakskartet.