Han var en av fire i bilen som nær ble truffet etter en spektakulær og farlig bilferd ved Varden i går kveld. En sjåfør mistet kontrollen over bilen like ved Shell-stasjonen på Varden i Fyllingsdalen.

Bilen var på vei mot sentrum, da den skjente ut i motsatt kjørefelt, tok ut mot busslommen, raste nedover gangveien, fikk sats over en jordvoll og kom flygende over i kjørebanen.

Sjokkerte øyenvitner

— Han landet rett foran oss. Hadde jeg ikke kjørt med lav fart og stått på bremsen, hadde jeg aldri klart å stoppe. Jeg er bare glad han ikke landet oppå oss, sier sjåfør Jørgen Bye.

Sjokkerte øyenvitner trodde heller ikke sine egne øyne, da bilen lettet over jordvollen.

— Det sier litt om hvilken fart han har hatt, sier drosjesjåfør Sverre Schelderup. Han var selv like ved å bli truffet.

— Han skjente ut like foran meg. Hadde jeg hatt dårligere bremser, hadde vi hatt en front til front kollisjon, sier Schelderup. Han har sett mye etter mange år som drosjesjåfør og kjørelærer, men dette topper alt.

— Det lå bildeler strødd hele veien etter ham. Understellet røk jo, sier sjåføren.

Sjeleglad jeg lever

— Da bilen hadde landet og sjåføren kom ut sa han til meg at han led av epilepsi. Han bør uansett ikke ut i trafikken igjen, mener Schjelderup.

Sjåføren ble brakt inn til prøver og helsesjekk.

De fire ungdommene og drosjesjåføren priser seg lykkelige for at ingen ble skadet i den ville bilferden.

— Tenk hvis han hadde torpedert de fire ungdommene. Jeg er sjeleglad for at jeg overlevde, sier Schjelderup.

BIL I LUFTEN: Espen Skråmestø, Jørgen By og Martin Pedersen ble nær ruffet av en bil som kom flvvende gjennom luften i Fyllingsdalen torsdag kveld.
FOTO: VEGARD VALDE